Η απίστευτη εικονική πραγματικότητα των ολογραμμάτων 7D στο Ντουμπάι

Η απίστευτη εικονική πραγματικότητα των ολογραμμάτων 7D στο Ντουμπάι

Τα επιτεύγματα της εικονικής πραγματικότητας βρήκαν ένα μόνιμο χώρο για να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό. Έτσι, σε ένα τεράστιο mall του Ντουμπάι, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από πρώτο χέρι ένα ολόκληρο σόου από γραφικά ολογράμματα τεχνολογίας 7D (επτά διαστάσεων).

 Η τεχνολογία 7D, μπορεί και δημιουργεί ολογράμματα υψηλής πιστότητας κάνοντας χρήση 7 παραμέτρων (διαστάσεων).

 Αυτό επιτυγχάνεται όταν τα πολλαπλά σημεία παρατήρησης ενός τρισδιάστατου χώρου μετατραπούν σε σημεία προβολής, και ταυτόχρονα προστεθούν (σε κάθε σημείο) και οι παράμετροι του χρόνου και του φωτός.

Τα ολογράμματα αναπαριστούν άγρια ζώα και πουλιά, σπάζοντας τις διαστάσεις και τις ως τώρα γνωστές δυνατότητες αναπαραγωγής της εικόνας, και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 
Έτσι, από το παρκέ ενός κλειστού γυμναστηρίου μπορεί να αναδυθεί μια μεγαλειώδης σπερμοφάλαινα, κάνοντας άλμα στον αέρα και ξαναβουτώντας στο παρκέ.

 Ή μπορεί οι περαστικοί διαβάτες στο Τόκυο να δουν ξαφνικά ένα τεράστιο γατάκι στον εξώστη ενός κτιρίου να τους νιαουρίζει χαριτωμένα. Ή να δουν τον Κινγκ Κονγκ να εμφανίζεται μέσα από τα χαλάσματα ενός ουρανοξύστη.

 
Η εμπειρία είναι τόσο δυνατή, ώστε μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πρώτη κινηματογραφική προβολή, των Γάλλων κινηματογραφιστών, αδελφών Λυμιέρ το 1896, όπου οι ανυποψίαστοι θεατές τρομοκρατήθηκαν στη θέα ενός τρένου που από την οθόνη ερχόταν καταπάνω τους.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που λόγω κλιματικής αλλαγής οι περισσότερες δραστηριότητες του ανθρώπου θα μπουν σε κλειστούς χώρους. Η αρχή έγινε με τα mall που μπορούν να στεγάζουν εκατοντάδες καταστήματα, κινηματογράφους κι εστιατόρια, αλλά το πράγμα δεν σταματά εκεί.

 Ήδη στη Νορβηγία έφτιαξαν τα πρώτα τούνελ για σκι, ώστε οι λάτρεις και οι αθλητές αυτού του σπορ να μην εξαρτώνται από τις χιονοπτώσεις που κάθε χρόνο ελαττώνονται και γίνονται αβέβαιες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

 
Η τεχνολογία αυτή σίγουρα θα αντικαταστήσει τα «3D» διαφημιστικά πάνελ που ήδη βρίσκονται πάνω σε κτίρια στην Ιαπωνία, δίνοντας άλλη διάσταση στη διαφήμιση προϊόντων, αλλά και δίνοντας ίσως και κάποια μελλοντικά έργα τέχνης.

Η τεχνολογία των ολογραμμάτων 7D μπορεί να χρησιμεύσει εκτός από ψυχαγωγικούς και σε εκπαιδευτικούς σκοπούς, αφού μπορεί να αναπαράγει με ακρίβεια και λεπτομέρεια εικόνες από τον φυσικό κόσμο, τον θαλάσσιο κόσμο, αλλά και το διάστημα. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές στο κοντινό μέλλον θα μπορούν κυριολεκτικά να μπαίνουν μέσα σε άλλες πραγματικότητες.

Η αυτοκρατορία της εικόνας αντεπιτίθεται…

topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα