5 πράγματα, που δεν πρέπει ποτέ να έχετε στην κρεβατοκάμαρα, για μία υγιή σχέση

5 πράγματα, που δεν πρέπει ποτέ να έχετε στην κρεβατοκάμαρα, για μία υγιή σχέση

Είτε είστε ήδη σε μια σχέση είτε θέλετε να αποκτήσετε, ο σύντροφός σας είναι πιθανό να κοιτάξει πιο προσεκτικά την κρεβατοκάμαρα. Αυτός ο χώρος συχνά είναι το επίκεντρο για την οικοδόμηση οικειότητας με ένα άλλο άτομο. Αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως οριακό σημείο για τα ζευγάρια ανάλογα με ορισμένες συνθήκες.

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχετε στην κρεβατοκάμαρα, για μία υγιή σχέση
Η κρεβατοκάμαρα μπορεί να επηρεάσει τον δεσμό σας, ανάλογα με τα πράγματα που έχετε στο υπνοδωμάτιο, όπως: 

1. Πράγματα που σχετίζονται με την εργασία
 Λένε να μην φέρνετε την εργασία σας στο σπίτι, ωστόσο, στην εποχή της τηλεργασίας, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφαρμόσιμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποφεύγετε να φέρετε την εργασία σας στην κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με τον Aaron Kelsay, LPC, θεραπευτή ζευγαριών.

«Οτιδήποτε δημιουργεί έναν εσωτερικό, διανοητικό χώρο που φωνάζει «να είσαι παραγωγικός», «δώσε προσοχή», «πήγαινε στη δουλειά» ή σας αποσπά την προσοχή από τον σύντροφό σας ή τον ύπνο σας θα πρέπει να αποθηκεύεται αλλού».

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση άγχους στον χώρο σας.

Αντικείμενα που σχετίζονται με την εργασία, όπως φορητοί υπολογιστές ή χαρτιά στην κρεβατοκάμαρα, δυσκολεύουν τη χαλάρωση. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση ανισορροπίας στη σχέση, όπου η εργασία έχει προτεραιότητα έναντι του ποιοτικού χρόνου με έναν σύντροφο.

2. Εξοπλισμός άσκησης
 
 Ούτε θέλετε να κάνετε γυμναστική στην κρεβατοκάμαρά σας.
Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να ενοχλεί τον σύντροφό σας.

Αν ο άλλος έχει τη συνήθεια να κοιμάται αργά ή να ξυπνά νωρίς και οι ασκήσεις σας διαταράσσουν τον ύπνο του, αυτό δεν θα είναι πολύ υγιές για τη σχέση σας.

3. Ηλεκτρονικά είδη
 Δεν πρέπει να ανησυχείτε μόνο για τον φορητό υπολογιστή εργασίας σας. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι τηλεοράσεις και τα τηλέφωνα είναι σημαντικοί περισπασμοί στην κρεβατοκάμαρα.

Μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο, να δημιουργήσουν μια αίσθηση απόστασης μεταξύ των συντρόφων και να εμποδίσουν την οικειότητα.

Εάν δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε εντελώς από την κρεβατοκάμαρα, θέστε τουλάχιστον όρια σχετικά με τη χρήση τους.

4. Οικογενειακές φωτογραφίες
 Οι οικογενειακές φωτογραφίες με γονείς, παιδιά, σκυλιά, κ. λπ. είναι ωραίο να υπάρχουν στο σπίτι – παντού εκτός από την κρεβατοκάμαρα, δηλαδή.

Η Nancy B. Irwin, PsyD, κλινική ψυχολόγος λέει στο bestlifeonline.com ότι θα πρέπει να κρατάτε μόνο φωτογραφίες του εαυτού σας και του συντρόφου σας σε αυτό το χώρο για να «ενισχύετε την οικειότητα» της σχέσης σας.

5. Αναμνηστικά από έναν πρώην
 Η νέα σας σχέση πιθανότατα δεν θέλει να θυμάται τις προηγούμενες σχέσεις σας.

Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να κρύψετε τις αναμνήσεις του πρώην σας στην κρεβατοκάμαρά σας.

Φανταστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας αν ανακαλύπτατε ότι ο σύντροφός σας είχε ένα κουτί με πολύτιμα αναμνηστικά από μια προηγούμενη σχέση.

Αλλά αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορείτε να τα πετάξετε, μην τα κρατήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας για να τα βρει ο νέος σας σύντροφος. Βάλτε τα σε ένα κουτί στην αποθήκη, το υπόγειο ή όπου αλλού μπορείτε να το κρύψετε. Θα κάνει καλό και σε σας!

healthstories.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα