Τι φταίει και δεν έχω σχέση; Τα λάθη που κάνουμε στην αναζήτηση συντρόφου

Τι φταίει και δεν έχω σχέση; Τα λάθη που κάνουμε στην αναζήτηση συντρόφου

«Τι φταίει και δεν έχω σχέση;». Ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς ανθρώπους, που... σπάνε το κεφάλι τους να καταλάβουν ποιο είναι το σφάλμα που κάνουν στις σχέσεις τους.
Όπως τόνισε η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι οι προβληματισμοί γύρω από τις σχέσεις.

Συχνά οι άνθρωποι βιάζονται και δεν έχουν την υπομονή να συνδεθούν με έναν άνθρωπο γνωρίζοντας τον, ενώ πολλές φορές κάνουν συγκρίσεις με τα προηγούμενα βιώματά τους.

Πολλές φορές τείνουμε να επιλέγουμε συντρόφους λειτουργώντας στον αυτόματο πιλότο ή επιλέγουμε να συνδεθούμε με ανθρώπους που έχουν γνώριμα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που έχουμε βιώσει αρκετά.

Ακόμη, όταν ολοκληρώνεται μία σχέση οι άνθρωποι δεν δίνουν τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να περάσουν σε μία επομένη γνωριμία.

Όλοι αυτοί οι λόγοι δεν βοηθούν στη δημιουργία και στη διατήρηση μίας υγιούς σχέσης. Εκείνο που χρειάζεται είναι πρώτα να μάθουμε να είμαστε καλά μονοί και ευτυχισμένοι για να μπορέσουμε να είμαστε στη συνέχεια καλά μαζί με έναν άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα