Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Η πράξη του σεξ δεν είναι πλέον η ιερή πράξη του έρωτα όπως παλιά. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η νέα γενιά βλέπει το σεξ σαν να πηγαίνει σινεμά, να έχει ένα φανταχτερό κυριακάτικο brunch. Σε παλαιότερες εποχές, το σεξ θεωρούνταν ιερό τελετουργικό μεταξύ ενός άνδρα και της συζύγου του, συνήθως για να γεννήσουν έναν απόγονο ως απόδειξη της αγάπης τους.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ελέγχου των γεννήσεων και τις ευρέως διαθέσιμες πληροφορίες για το σεξ στο Διαδίκτυο, ο μύθος ότι το σεξ γίνεται μόνο για αναπαραγωγή υφίσταται αργή εξασθένιση. Το σεξ κερδίζει πλέον μεγαλύτερη αναγνώριση ως μια πράξη ευχαρίστησης. Δεν είναι πλέον η απόλυτη κορύφωση κάθε ιστορίας αγάπης ή μια πράξη που αλλάζει τη ζωή. 

 
Σεξ χωρίς δέσμευση
Η κοινωνία μπορεί να προσπαθήσει να ντροπιάσει τη νέα προσέγγιση, αλλά επίσης την αποδέχτηκε απρόθυμα. Η αποδοχή αυτής της αλλαγής έχει μεταμορφώσει την ίδια την πράξη και έχει κάνει το περιστασιακό σεξ πιο εύκολο από πριν. Καθώς τα κορίτσια έχουν ξεπεράσει τον μύθο ότι η τιμή τους βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια τους, δεν βλέπουν πλέον τις προόδους από τα αγόρια ως απειλή αλλά ως μια επιλογή που πρέπει να εξετάσουν.

Το σεξ δεν θεωρείται πλέον ως κάτι που παίρνει ένας άντρας από μια γυναίκα, αλλά ως δραστηριότητα μεταξύ δύο συναινούντων ατόμων. Έτσι, αφαιρεί την αντικειμενοποίηση μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη συμμετέχουσα. 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα