Διακοπές: Τελικά χωρίζουν τα ζευγάρια;

Διακοπές: Τελικά χωρίζουν τα ζευγάρια;

Η αλήθεια είναι κατά του θερινούς μήνες πολλά ζευγάρια σαλπάρουν με τους καλύτερους οιωνούς για τις πολυαναμενόμενες διακοπές, αλλά δυστυχώς δεν επιστρέφουν μαζί. 

Σε επιστημονική έρευνα που διεξήχθει έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι 1 στα 10 ζευγάρια που θα κάνουν διακοπές τελικά θα οδηγηθούν στον χωρισμό και ότι τα 4 ζευγάρια από τα 10 θα τσακώνονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, με τον πρώτο καυγά συνήθως να ξεσπά μόλις στις πρώτες δώδεκα ώρες.

Τι έδειξε η έρευνα
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το να περνάμε πολύ χρόνο μαζί» είναι και η κύρια αιτία που πυροδοτεί την ένταση.

Άλλα «σημεία ανάφλεξης» είναι η ποσότητα των χρημάτων που θα ξοδευτούν, η ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ και η απόφαση για το πού θα φάει ή να διασκεδάσει το ζευγάρι.

Σύμφωνα με την έρευνα άλλες καταστάσεις που δημιουργούν τις «συρράξεις» ανάμεσα στα ζευγάρια κατά την διάρκεια των διακοπών είναι η επιλογή του προορισμού και η οργάνωση των διακοπών, η ζήλια, οι μεγάλες προσδοκιές που δημιουργούνται στην αναμομή για αυτές και η χρονική διάρκεια που θα έχουν τελικά.

Πέντε συμβουλές για ήρεμες και «αναίμακτες» διακοπές
Προσπαθήστε να επιλέξετε για τις διακοπές σας έναν προορισμό που καταρχάς αρέσει και στους δύο σαν μέρος και κατά δεύτερον δίνει την ευκαιρία να κάνετε δραστηριότητες που ενδιαφέρουν και τους δυο. Ακόμα κι αν δε σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, δεν είναι κακό να δοκιμάσετε και κάτι ξεχωριστά αρκεί να γίνει κατ’ εξαίρεση και όχι κατ’ εξακολούθηση.

Προσπαθήστε γενικά να κρατήσετε ισορροπίες τις μέρες των διακοπών σας και μην κάνετε τα πάντα χεράκι – χεράκι υποχρεωτικά, ώστε να μην καταλήξετε στο τέλος να βαρεθείτε ο ένας τον άλλο και να πείτε πως παραγνωριστήκατε.

Μην αφήσετε ανόητες αφορμές να σας επηρεάσουν και να χαλάσουν τη διάθεση σας. Είναι κρίμα να καταλήξετε σε τσακωμούς με το σύντροφό σας, μόνο και μόνο επειδή δε σας άρεσε η ταβέρνα που διάλεξε ή επειδή δεν αντέχει την ηλιοθεραπεία. Κανονικά με τέτοια περιστατικά θα γελάτε όταν επιστρέψετε στη βάση σας.

Καλό είναι να μην έχετε τεράστιες προσδοκίες από τις διακοπές που έρχονται και από το σύντροφό σας, ώστε να μην απογοητευτείτε. Να θυμάστε ότι πρόκειται απλά για ένα μικρό διάλειμμα από τη ρουτίνα και τίποτα παραπάνω. Κι αν κάτι δεν είναι ακριβώς όπως το φανταστήκατε δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείτε «προδομένες».

Προσπαθήστε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι για τον προορισμό σας, να αφήσετε πίσω από την πόρτα τους σπιτιού σας τα προβλήματα, τα άγχη και γενικά όλα όσα σας προκαλούν ένταση και σας φορτίζουν συναισθηματικά.

Απλά χαλαρώστε, φορέστε το μεγαλύτερό σας χαμόγελο και απολαύστε τις διακοπές με τον καλό σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα