Πέθανε για 7 λεπτά και επέστρεψε - Τι είδε στην άλλη πλευρά;

Πέθανε για 7 λεπτά και επέστρεψε - Τι είδε στην άλλη πλευρά;

Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι «πέθανε» για επτά λεπτά έχει περιγράψει την ανατριχιαστική εμπειρία του από αυτό που είδε ενώ βρισκόταν στην «άλλη πλευρά».

Το άτομο, που έχει περάσει πάνω από 40 χρόνια ως διδάκτορας στην αστροφυσική, νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο λόγω δυσκολιών στην αναπνοή. Αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από αιμορραγία στους πνεύμονες, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή και επείγουσα ιατρική κατάσταση κηρύχθηκε «μπλε κωδικός».

Σε ανάρτησή του στο Reddit, σχολίασε: «Οι γιατροί χρειάστηκαν επτά λεπτά για να ξεκινήσουν ξανά η καρδιά μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαθα εγκεφαλικό λόγω της έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλό μου. Ξύπνησα διασωληνωμένος και μόνο ημισυνείδητος για δύο ημέρες, μετά ανέκτησα πλήρως τις αισθήσεις μου και ρώτησα, 'Τι συνέβη;'. Είναι δύσκολο να συσχετίσω τον εσωτερικό χρόνο με αυτό που συνέβαινε έξω, αλλά μπορώ να το καταλάβω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Δεν φοβάμαι να πεθάνω, ούτε στο ελάχιστο. Φοβάμαι ό,τι έρχεται πριν, σίγουρα, αλλά η φύση κάνει τον θάνατο εύκολο».

Περιγράφοντας το όραμά του κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων επτά λεπτών, είπε: «Είδα μια σειρά από τρεις οβάλ ελλείψεις, μία κάθε φορά, μόλις αιωρούμενες σε ένα μαύρο διάστημα. Οι ελλείψεις ήταν όλες όρθιες, σαν να κρέμονταν από μια χορδή (αλλά δεν ήταν), και όλα είχαν ένα πάχος, σαν δακτύλιος Στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια της πρώτης έλλειψης είδα βουνά, ρυάκια, δάση και σύννεφα.

Ξαναζώντας την εμπειρία, είπε: «Ήταν όμορφα στην αρχή, αλλά μετά άρχισαν να ξινίζουν καθώς τα χρώματά τους πήραν μια κίτρινη χροιά. Έσβησε και αντικαταστάθηκε από μια δεύτερη έλλειψη που ήταν ένας καυτός δακτύλιος σιδήρου, τόσο καυτός ότι κομμάτια σιδήρου θρυμματίζονταν αργά από αυτό».

Είναι ενδιαφέρον ότι θυμάται ότι μύριζε το άρωμα του σιδήρου, το οποίο αργότερα ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να οφείλεται στη μυρωδιά του αίματος που εμφανιζόταν στις παραισθήσεις του.

 Συνέχισε την τρομακτική του ιστορία, προσθέτοντας: «Τώρα θεωρώ ότι ήταν όταν έπαθα καρδιακή ανακοπή. Ξαφνικά η σκηνή έγινε φωτεινή για να αποκαλύψει την τρίτη έλλειψη που ήταν καλυμμένη με όμορφα σύννεφα που ήταν ανοιχτό ροζ και μπλε, σαν από την πιο όμορφη Ανατολή ή δύση του ηλίου, πιστεύω, όταν η καρδιά μου άρχισε να χτυπά ξανά, αυτές οι τρεις ελλείψεις παρέμειναν σταθερά στη μνήμη μου αίσθηση για μένα».

.newsbomb.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα