Χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βρει ταίρι. Το A.I μιλάει με 5.000 γυναίκες και τελικά του βρίσκει νύφη

Χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βρει ταίρι. Το A.I μιλάει με 5.000 γυναίκες και τελικά του βρίσκει νύφη

Καλησπέρα, κατ’ αρχάς να σου πω ότι ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι. Δόξα τω Θεώ μια χαρά παιδί είμαι, ανθρώπινα και μόνο σου έστειλα. Απλά, προσπάθησα να σε κάνω add στο Facebook και δεν μπόρεσα. Σου είναι εύκολο να με κάνεις εσύ; Και μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται να σε ενοχλήσω. Και αυτά στα λέω γιατί σε αυτό το ρημάδι εδώ μέσα θα έχεις δει πολλά, όπως και εγώ. Αν δε θέλεις, αλίμονο. Απλά μου το λες και το σέβομαι

Αν θυμάστε αυτό το κειμενάκι, τότε θυμάστε και τον Viral εθνικό μας πεσιματία τον Σταύρο Γεωργά, τον τύπο που για προσέγγισε χιλιάδες γυναίκες μέσω των social media, στέλνοντας σε όλες το ίδιο ακριβώς μήνυμα, μέχρι που το πήραν πρέφα και τον ξεμπρόστιασαν;

Πολλοί τότε που είχε βγει στην επιφάνεια αναρωτιόμασταν, καλά, πόσες ώρες την ημέρα σπαταλούσε ο τύπος για να μπορεί να επικοινωνεί με τόσες εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) γυναίκες; Ένας Ρώσος που το χε με τους υπολογιστές, σκέφτηκε την ίδια ιδέα με τον Γεωργά.

Ο Alexander Zhadan χρησιμοποίησε το ChatGPT για να τρέξει ένα bot στοTinder που τον συνέδεσε με περισσότερες από 5.000 γυναίκες. Αφού “συνομίλησε” με 5.239 κοπέές χρησιμοποιώντας το bot, έκανε πρόταση γάμου σε εκείνη που του άρεσε περισσότερο.

Σε ένα tweet, ο 23χρονος παραδέχεται ότι κατά καιρούς “αναγκάστηκε” να βγαίνει έξι ραντεβού από το ChatGPT την ημέρα και συνέχισε λέγοντας ότι δημιούργησε πολλαπλές παραλλαγές του bot, τελειοποιώντας το με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, έγραψε ότι σταμάτησε να το χρησιμοποιεί αφού γνώρισε την Karina, η οποία είναι τώρα η αρραβωνιαστικιά του. Ο προγραμματιστής λογισμικού ισχυρίζεται ότι η Karina δεν είχε επίγνωση της επιρροής της τεχνητής νοημοσύνης στη σχέση τους και μόνο όταν κατέθεσαν τις αιτήσεις τους στο ληξιαρχείο έμαθε γι’ αυτό.

Είναι ανήθικο αυτό; ή είναι μία μέθοδος, που απλά βοηθάει στο να γνωρίζεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πολλά άτομα, που μετά την αρχική γνωριμία, εφόσον γνωριστείτε από κοντά, παύει να έχει σημασία ο τρόπος με τον οποία ήρθατε κοντά; Προσωπικά, δεν ξέρω αν είναι ανήθικο, αλλά σίγουρα είναι περίεργος τρόπος προσέγγισης και χαρακτηριστικός μιας εποχής “fast food” σε όλα. Μία τέτοια νοοτροπία που με απωθεί. Άλλοι βέβαια, απλά θα δούνε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για να βρεις σύντροφο, απλά σαν ένα εργαλείο. Ζούμε περίεργους καιρούς.

mikropragmata.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα