Ήθελε να μπει στο Γκίνες κατασκευάζοντας έναν Πύργο του Άιφελ από σπίρτα – Το όνειρό του έγινε στάχτη

Ήθελε να μπει στο Γκίνες κατασκευάζοντας έναν Πύργο του Άιφελ από σπίρτα – Το όνειρό του έγινε στάχτη

Την απογοήτευση γεύτηκε ένας Γάλλος που πέρασε οκτώ χρόνια για να κατασκευάσει ένα ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ με σπίρτα, αλλά τελικά απορρίφθηκε το αίτημά του να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Ρισάρντ Πλοντ λέει ότι το όνειρό του να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έγινε … καπνός, διότι η επιτροπή που θα έκρινε το έργο του απέρριψε το αίτημά του χωρίς καν να δει το ομοίωμα που κατασκεύασε.

 Η επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες έκρινε ότι το ομοίωμα που έφτιαξε ο 47χρονος Γάλλος δεν μπορεί να αξιολογηθεί επειδή για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν σπίρτα που είναι εκτός εμπορίου και επιπλέον επειδή είχε κάνει τόσες μετατροπές στα σπίρτα, που τελικά δεν έμοιαζαν με σπίρτα.

Ο 47χρονος Γάλλος κατασκεύασε το ύψους 7,19 μέτρων ομοίωμα χρησιμοποιώντας  706.900 σπίρτα, αλλά τελικά το γεμάτο πατριωτισμό έργο του προσέκρουσε στην γραφειοκρατία του Γκίνες.

 «Είναι απογοητευτικό, εξοργιστικό και καθόλου δίκαιο», δήλωσε στους Times ο Ρισάρντ Πλοντ, προσθέτοντας ότι «χάθηκε ένα όνειρο».

«Ο πύργος από σπίρτα εξακολουθεί να στέκει και θα έχει ύψος 7,19 μέτρων για πολύ καιρό. Πείτε μου πως μπορούν να ενωθούν 706.900 ξυλαράκια, ένα προς ένα, αλλά δεν είναι σπίρτα», έγραψε στον λογαριασμό του στα social media ο Γάλλος, που κατόρθωσε να ολοκληρώσει το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου, ακριβώς στην 100ή επέτειο του θανάτου του μηχανικού που κατασκεύασε τον πύργο που κοσμεί το Παρίσι. 
Με το ομοίωμα του πύργου ο 47χρονος Γάλλος ήθελε να σπάσει το ρεκόρ για το υψηλότερο κατασκεύασμα με σπίρτα, που σήμερα κατέχει ο Λιβανέζος Τουφίκ Ντάχερ, έχοντας κατασκευάσει επίσης έναν Πύργο του Άιφελ, το 2009, ύψους 6,53 μέτρων.

Ο Ρισάρντ Πλοντ  άρχισε να κατασκευάζει τον δικό του πύργο, τον Δεκέμβριο του 2015, με σπίρτα στα οποία έκοβε τις κεφαλές. Αλλά στη συνέχεια έπεισε την γαλλική εταιρία εμπορίας σπίρτων Flam’Up να τον προμηθεύσει με σπιρτόξυλα χωρίς κεφαλή, που του τα έστειλε σε μεγάλα κιβώτια χωρητικότητας 190.000 σπιρτόξυλων το καθένα, τα οποία δεν κυκλοφορούσαν στο εμπόριο. Για να τα ενώσει χρησιμοποίησε 23 κιλά κόλας.

 
Ο Ρισάρντ Πλοντ είπε στην γαλλική Le Parisien ότι έκανε κάποιους «πολύ περίπλοκους υπολογισμούς» για να διασφαλίσει ότι οι πυλώνες του πύργου θα υποστήριζαν το τελικό βάρος του ομοιώματος και πέρασε 4.200 ώρες φτιάχνοντάς του.

 
Η σύζυγος του Ρισάρντ Πλοντ, Σάντρα, μιλώντας σε τοπικό κανάλι στην Γαλλία είπε ότι η κατασκευή του πύργου ήταν ένα όνειρο 20 χρόνων, αλλά τελικά η κατασκευή «θα μείνει στο σαλόνι μας»…

@journalsudouest Huit années de travail, 706 900 allumettes, 23 kilos de colle, c'est ce qu'il a fallu à Richard Plaud pour construire sa Tour Eiffel de 7,20 mètres. C'est l'aboutissement d'un rêve qu'il cultive depuis l'âge de neuf ans, celui de battre un record et d'entrer dans le Guinness Book.  : Ronan Chérel #allumettes #toureiffel #record #guinessbook #insolite #charentemaritime #sudouest #vidéo ♬ Amazing - Oh The Larceny

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα