Αποκρουστικό βίντεο: Σκουλήκια στριφογυρίζουν στην κοιλιά 70χρονου

Αποκρουστικό βίντεο: Σκουλήκια στριφογυρίζουν στην κοιλιά 70χρονου

Εικόνες που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας για την… εξωγήινη ζωή κατέγραψε η κάμερα σε νοσοκομείο της Κίνας, κατά τη διάρκεια εξετάσεων σε έναν 70χρονο άνδρα.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο ηλικιωμένος είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χολαγγειοσκόπηση, κατά την οποία οι γιατροί εισάγουν μια κάμερα είτε από το στόμα είτε από το δέρμα για να εξετάσουν την άνω κοιλιακή χώρα για τυχόν προβλήματα.

Την ώρα, λοιπόν, που η κάμερα έφτασε στην κοιλιά του 70χρονου, κατέγραψε πέντε σκουλήκια να στριφογυρίζουν στη χοληφόρο οδό, εκεί δηλαδή όπου μετακινούνται τα πεπτικά υγρά από το συκώτι στο έντερο.  

Οι γιατροί εξήγαγαν δύο από τα πέντε σκουλήκια, τα οποία ταυτοποίησαν ως clonorchis sinensis, ένα είδος σκουληκιού που φαίνεται επίπεδο και έχει σχήμα φύλλου, σύμφωνα με έκθεση στο New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το είδος αυτό βρίσκεται σε μισοψημένα ψάρια και γαρίδες και κατάγεται από την ανατολική Ασία. Όταν ένα άτομο τρώει ένα κομμάτι μολυσμένου ψαριού, το παράσιτο ταξιδεύει στον χοληδόχο πόρο, όπου αναπτύσσεται σε ένα σκουλήκι μεγέθους 10 έως 25 χιλιοστών επί 3 έως 5 χιλιοστά.

 
Οι άνθρωποι που έχουν τέτοια σκουλήκια στο χοληφόρο τους σύστημα, συνήθως δεν το γνωρίζουν και είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, εάν δεν εφαρμοστεί θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ήπατος, πέτρες στη χολή και καρκίνο του χοληδόχου πόρου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τα σκουλήκια και στη συνέχεια χορήγησαν στον ασθενή ένα φάρμακο για παρασιτικές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2005 στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases, τουλάχιστον 600 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως κινδυνεύουν να μολυνθούν από παρασιτικά σκουλήκια.

 
Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στην Κίνα, την Κορέα και το Βιετνάμ, όπου τα σκουλήκια είναι ενδημικά και οι πολιτιστικές γαστρονομικές πρακτικές συχνά περιλαμβάνουν την κατανάλωση ωμού ή κακομαγειρεμένου ψαριού.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα