Το μέρος στον πλανήτη που για να μετακομίσεις πρέπει να έχεις αφαιρέσει την σκωληκοειδή απόφυσή σου

Το μέρος στον πλανήτη που για να μετακομίσεις πρέπει να έχεις αφαιρέσει την σκωληκοειδή απόφυσή σου
Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop Greenweb

Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, όταν χρειαστεί να μετακομίσει από ένα μέρος σε ένα άλλο, μεταφορικά αφήνει ένα μέρος του εαυτού του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ειδικά όταν μιλάμε για μετακόμιση από ένα μέρος του κόσμου σε ένα άλλο. Ωστόσο, μια πόλη της Ανταρκτικής απαιτεί από τους υποψήφιους κατοίκους να αφαιρέσουν κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού τους πριν εγκατασταθούν εκεί: Την σκωληκοειδή απόφυσή τους

Σωστά, η σκωληκοειδεκτομή είναι μία από τις προϋποθέσεις για όλους – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών – ώστε να ζήσουν στο Villas Las Estrellas, έναν από τους δύο οικισμούς πολιτών στην παγωμένη ήπειρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να διαμένουν για χρόνια αντί για εβδομάδες ή μήνες, ανέφερε το BBC.

  Βρίσκεται στη βάση Frei της Χιλής στο νησί King George, το απομακρυσμένο μέρος έχει μόνο 100 κατοίκους, κυρίως ερευνητές και στρατιωτικό προσωπικό. Ωστόσο, όσοι έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια συχνά φέρνουν ολόκληρες τις οικογένειές τους στον οικισμό, ο οποίος αποτελείται από ένα ταχυδρομείο, ένα μικρό σχολείο, μια τράπεζα και άλλες υποτυπώδεις εγκαταστάσεις.

 Το σκεπτικό πίσω από μια ακραία (φαινομενικά) προϋπόθεση

Η προληπτική εξαγωγή σκωληκοειδούς μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο σαδιστικό τελετουργικό μύησης, αλλά εφαρμόστηκε για καλό λόγο. Το πλησιέστερο νοσοκομείο απέχει 1.005 χλμ. από το βορειότερο άκρο του νησιού. Σίγουρα άσχημα νέα για οποιονδήποτε πάσχει από σκωληκοειδίτιδα – μια πάθηση που απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση για να αποφευχθεί να γίνει απειλητική για τη ζωή. Οι περιορισμένες επιλογές υγειονομικής περίθαλψης είναι επίσης ο λόγος που γυναίκες αποθαρρύνονται να μείνουν έγκυες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

 Και αυτές δεν είναι οι μόνες προφυλάξεις που λαμβάνουν οι άνθρωποι όσο ζουν στο Villas Las Estrellas. Καθώς οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει κάτω από τους -37 βαθμούς Κελσίου, οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους διαφορετικά κινδυνεύουν να παγώσουν μέχρι θανάτου.

«Αυτό το χειμώνα δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σπίτι μας για εβδομάδες», είπε ο Σέρχιο Κουμπίλος, ο Χιλιανός διοικητής της τοπικής αεροπορικής βάσης.

 Και μην σκεφτείτε να φέρετε το σκυλάκι σας για να σας κρατήσει ζεστούς: Τα σκυλιά απαγορεύονται στο νησί για να αποτρέψουν τη μετάδοση ασθενειών στην τοπική άγρια ​​ζωή.

Παρά το αυστηρό περιβάλλον, το Villas Las Estrellas μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά αξιοθέατα φιλικά προς τους τουρίστες, με πιο αξιοσημείωτα τους πιγκουίνους του, οι οποίοι είναι περίφημα κοινωνικοί λόγω του προστατευόμενου καθεστώτος τους.

Πηγή: BBC

Δείτε ακόμα