Γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα και γυναικεία αναπαραγωγικά – Τώρα είναι έγκυος

Γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα και γυναικεία αναπαραγωγικά – Τώρα είναι έγκυος

Ένας τρανς έφηβος που γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα και μεγάλωσε ως αγόρι, έχει μείνει έγκυος αφού ανακάλυψε ότι έχει επίσης λειτουργικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Η Mikey Chanel, 18 ετών, από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, που αισθάνεται γυναίκα, ένιωθε ότι ήταν διαφορετική από τα αγόρια με τα οποία μεγάλωσε, παρά το ότι μεγάλωσε ως άνδρας από την οικογένειά της. Την ιστορία της δημοσιεύει η Daily Mail.

Ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα της μητέρας της, oι υπέρηχοι έδειξαν ότι η Mikey θα γεννηθεί κορίτσι. Άφησε τους γιατρούς και τους γονείς της σοκαρισμένους όταν γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα.

Η Mikey ανέφερε ότι ήταν προφανές στους ανθρώπους πολύ νωρίς ότι ήταν διαφορετική.

«Στην ηλικία των πέντε, έπαιζα με τα πορτοφόλια της θείας μου και έβαλα το κραγιόν της μαμάς μου.

Δεν ένιωσα ποτέ αγόρι. Έχω μόνο ένα μικρό κομμάτι με τρίχες του προσώπου. Είχα πάντα γυναικείο σχήμα, με γοφούς και γλουτούς».

Στην ηλικία των 13 ετών, η Mikey συνειδητοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλος και αργότερα αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να είναι και τρανσέξουαλ.

Η ανακάλυψη που προκάλεσε σοκ

Πέρυσι, υποβλήθηκε σε εξετάσεις ρουτίνας στους γιατρούς όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Είπε: «Είχα ένα παράξενο συναίσθημα μετά το κατούρημα και μετά το σεξ, οπότε έκαναν υπερήχους του ουροποιητικού μου συστήματος. Μου είπαν ότι είχα τράχηλο, ωοθήκες, μήτρα και σάλπιγγα και ότι θα μπορούσα να μείνω έγκυος αν το ήθελα.

«Πραγματικά νόμιζα ότι ήταν αστείο. Δεν ήξερα καν ότι αυτό ήταν δυνατό. Τότε μου έδειξαν τη μήτρα μου στην οθόνη.

Η Mikey διαγνώστηκε με σύνδρομο Persistent Müllerian duct (PMDS), μια σπάνια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει εξωτερικά αρσενικά γεννητικά όργανα, αλλά θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα εσωτερικά.

Ένας άνδρας που διαγνώστηκε με PMDS το 2015 υπενθύμισε ότι βρήκε αίμα στα ούρα του και πήγε στον γιατρό, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Όταν όμως αυτά τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά, περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα είχε εμμηνόρροια ως αποτέλεσμα των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων του.

Ο εν λόγω άντρας - ο οποίος ποτέ δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του - ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε υστερεκτομή μετά από συμβουλές ιατρών, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Η ίδια συμβουλή δόθηκε στη Mikey μετά τη διάγνωσή της. Ωστόσο, αφού έμαθε ότι τα αρσενικά αναπαραγωγικά της όργανα ήταν στείρα, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να απορρίψει την ευκαιρία να συλλάβει το παιδί της πριν υποβληθεί σε αυτήν τη διαδικασία.

Η Mikey είπε: «Τα άτομα με PDMS είναι ευαίσθητα στον καρκίνο και στους όγκους και ο κίνδυνος μειώνεται εάν έχετε υστερεκτομή.

«Θέλω να γίνω μάνα»

Τα αρσενικά μου μέρη ήταν στείρα, αλλά μου είπαν ότι οι ωοθήκες μου λειτουργούσαν.

Ήμουν σε κατάσταση σοκ για μερικές εβδομάδες, τότε συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να αποκτήσω παιδί εκτός αν το κυοφορούσα μόνος μου, και σύντομα.

Ήξερα πάντα ότι ήθελα να γίνω γονέας. Συνήθιζα να παίζω με κούκλες μωρών όταν ήμουν μικρός και πάντα έβλεπα παιδιά στο μέλλον μου, γι 'αυτό αποφάσισα, "Είναι τώρα ή ποτέ δεν πρέπει να προσπαθώ να μείνω έγκυος."

Μετά από αυτό, η Mikey υποβλήθηκε σε μια σειρά διαδικασιών εξωσωματικής γονιμοποποίησης – και συγκεκριμένα μια μέθοδο, όπου το σπέρμα του δότη πέφτει απευθείας στο ωάριο μιας γυναίκας για να γονιμοποιήσει το έμβρυο.

Λόγω του ότι η Mikey δεν είχε κολπικό άνοιγμα, εμφυτεύθηκαν τρία γονιμοποιημένα έμβρυα στον σάλπιγγό της μέσω της κοιλιακής κοιλότητας.

Η Mikey, που είναι έγκυος τεσσάρων μηνών, είπε: «Μου είπαν ότι υπήρχε μόνο 20% πιθανότητα να λειτουργήσει, αλλά λειτούργησε και ήμουν τόσο σοκαρισμένος αλλά χαρούμενος.

«Δεν μπορώ να περιμένω να γίνω γονέας. Οι γονείς μου δεν ήταν πολύ κοντά μου όταν ήμουν παιδί, οπότε θέλω να είμαι ο γονέας που δεν μπορούσαν να είναι οι γονείς μου, θέλω πραγματικά να είμαι εκεί για το παιδί μου.

«Θέλω να είμαι εκεί για τα πάντα, από το πρώτο βήμα έως την πρώτη λέξη και έως τη στιγμή που θα αποφοιτήσουν από το κολέγιο. Θέλω να είμαι υποστηρικτικός σε όλα και οτιδήποτε επιλέξουν στη ζωή τους».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα