George Floyd Challenge: Απαράδεχτη η νέα μόδα. Το πιο απαίσιο πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης

George Floyd Challenge: Απαράδεχτη η νέα μόδα. Το πιο απαίσιο πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης

Μπορεί ο κόσμος να έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) κατά τη διάρκεια σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, ωστόσο τα social media είναι ένας... εντελώς διαφορετικός κόσμος, που από τη μια έχει πολλά θετικά, από την άλλη μπορεί να βγάλει το πιο απαίσιο πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης.
H αθλιότητα με τη βλακεία συνήθως πάνε χέρι-χέρι. Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς την τραγική "πρόκληση" που έχει εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα στο snapchat και έχει προκαλέσει οργή.

Στην πρόκληση αυτή που έχει τίτλο "George Floyd Challenge", έφηβοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας φωτογραφίζονται ή βγάζουν βίντεο, αναπαριστώντας τη σκηνή της βίαιης συλληψης του 46χρονου Αφροαμερικανού ΤζορτζΦλόιντ, η οποία οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι περισσότεροι που κάνουν το συγκεκριμένο challenge, είναι λευκοί άνδρες, οι οποίοι βάζουν το γόνατό τους πάνω στον λαιμό φίλων τους και φωτογραφίζονται χαμογελώντας, ενώ δε λείπουν και κοπέλες που επιδίδονται σε αυτήν την προκλητική αθλιότητα.

Φυσικά, έχει προκληθεί κύμα οργής από χρήστες των social media, οι οποίοι σπεύδουν να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη κίνηση. "Σαν να μην ήταν αρκετά θλιβερό αυτό που συνέβη, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χιούμορ και διασκεδάζουν με αυτό. Αν κάποιος γνωρίζει αυτά τα άτομα τού προτείνω να μολήσει, επειδή η George Floyd Challenge είναι κάτι απολύτως αηδιαστικό!!", έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη εικόνα που κοινοποιήθηκε στα social media σε σχέση με το εν λόγω "challenge" και προέρχεται από το Snapchat, είχε δημοσιευτεί αρχικά με το tag Chardon, μιας πόλης στο Οχάιο. Οι τοπικές Αρχές διεξάγουν έρυενες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα από αυτά τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα