Άνδρες κάνουν ενέσεις με λάδι για τηγάνισμα για να μεγαλώσουν το πέoς τους

Άνδρες κάνουν ενέσεις με λάδι για τηγάνισμα για να μεγαλώσουν το πέoς τους

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί στην Παπούα-Νέα Γουινέα στους άνδρες που προσπαθούν να επιμηκύνουν το πέος τους, ένα θέμα που χαρακτηρίζεται ως «εθνικό πρόβλημα».

Πολλοί άνδρες, όπως αναφέρει ο Guardian, επιχειρούν την επιμήκυνση κάνοντας ενέσεις με λάδι καρύδας, baby oil, σιλικόνη ακόμα και λάδι για τηγάνισμα με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο νοσοκομείο με παραμορφωμένα γεννητικά όργανα. Σύμφωνα με έναν γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Port Moresby την τελευταία διετία έχει δεχτεί τουλάχιστον 500 άνδρες με δυσλειτουργικό πέος.

«Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν αφύσικες μάζες, όγκους που σχηματίζονται πάνω από το πέος και κάποιες φορές και στο όσχεο. Κάποιες από αυτές έχουν έλκη που κάποια στιγμή ανοίγουν. Ορισμένοι άνδρες έχουν δυσκολία στην ούρηση» εξηγεί ο χειρουργός Ακούλε Ντάνλοπ

Οι περιπτώσεις αφορούν άνδρες κυρίως από 18-40 ετών από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις την επιμήκυνση επιχειρούν και έφηβοι ή άνδρες πάνω από τα 55.

Για τον Ντάνλοπ, πάντως, τον μοναδικό χειρουργό που μπορεί να αντιμετωπίσει χειρουργικά αυτές τις περιπτώσεις στο Πορτ Μόρσμπαϊ, η κατάσταση είναι απελπιστική. «Υπάρχουν καρκίνοι, υπάρχουν άλλες παθήσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τέτοιες περιπτώσεις όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και έπειτα αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα