Βρετανός τατουατζής: Αφαίρεσα αυτί - Έκοψα στα δύο τη γλώσσα πελάτη

Βρετανός τατουατζής: Αφαίρεσα αυτί - Έκοψα στα δύο τη γλώσσα πελάτη

Ένας Βρετανός καλλιτέχνης τατουάζ δήλωσε ένοχος την Τρίτη στην κατηγορία ότι έκανε παράνομες αλλαγές στα σώματα των πελατών του, μεταξύ αυτών αφαίρεσε ένα αυτί και μια θηλή και έκοψε στα δύο τη γλώσσα ενός πελάτη.

Ο 50χρονος Μπρένταν Μακάρθι, ή Dr Evil, που δεν διαθέτει καμία ιατρική πιστοποίηση, πραγματοποίησε τις χειρουργικές αυτές επεμβάσεις στο στούντιό του στο κέντρο του Ουολβερχάμπτον, το διάστημα 2012-2015, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά τις καταγγελίες σε βάρος του σχετικά με φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, όπου εκείνος εμφανιζόταν να αφαιρεί το αυτί ενός πελάτη.

Ο Μακάρθι υποστήριξε πως πίστευε ότι οι επεμβάσεις αυτές ήταν νόμιμες, καθώς οι πελάτες του είχαν συναινέσει σε αυτές.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος σε τρεις κατηγορίες περί εκ προθέσεως πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Πρόκειται για μια δίκη ορόσημο που αφορά την τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος» δήλωσε η Ριάνον Τζόνες, από το γραφείο του εισαγγελέα.

«Αυτή η δίκη δεν διεξήχθη με την επιδίωξη να περιορίσουμε την ατομική επιλογή ή την ελευθερία της αυτοέκφρασης, αλλά επειδή ο Μακάρθι, που έχει άδεια να κάνει τατουάζ και body piercing, πραγματοποιούσε σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα tattoo studio…» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα