Το Ρολόι του Αφανισμού χτύπησε - Τι ώρα δείχνει για το τέλος της ανθρωπότητας

Το Ρολόι του Αφανισμού χτύπησε - Τι ώρα δείχνει για το τέλος της ανθρωπότητας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists αποκάλυψαν τι ώρα δείχνει το «Ρολόι του Ααφανισμού» (Doomsday Clock), μια σχηματική απεικόνιση των κινδύνων που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στο 2019 για να αποτρέψει την καταστροφή της. Και τα νέα δεν είναι καλά.

Όπως για για το 2018, έτσι και για φέτος, το «Ρολόι του Αφανισμού» δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι ανησυχούν πολύ για τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, μιλώντας ακόμη και για την πιθανότητα να εξαπολύσει κάποια χώρα επίθεση «κατά λάθος», και να τονίζονουν ότι δείκτες του ρολογιού έχουν βρεθεί τόσο κοντά στα μεσάνυχτα μόνο μία φορά στο παρελθόν: το 1953, όταν οι ΗΠΑ και η πρώην ΕΣΣΔ πραγματοποιούσαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου.

Στους παράγοντες κινδύνου υπογραμμίστηκε και η κλιματική αλλαγή (σταθερά από το 2007), ενώ η ομάδα που αποφασίζει για το πού θα βρεθούν οι δείκτες του «ρολογιού» παραδέχθηκε ότι η απόφασή της να αφήσει τους δείκτες στην ίδια θέση με πέρσι είναι «ασυνήθιστη"», ωστόσο, τόνισε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφές παραμένει ακόμη εξαιρετικά υψηλός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα