Καθρέφτης της ζωής τα όνειρα

Καθρέφτης της ζωής τα όνειρα

«Αν δεις στον ύπνο σου να σε κυνηγούν, νιώθεις ενοχές ή προσπαθείς να αποφύγεις ένα σημαντικό ζήτημα της ζωής σου». Αυτό υποστηρίζει όχι κάποιος ονειροκρίτης, αλλά η Αυστραλή ψυχολόγος που είναι γνωστή ως «γιατρός των ονείρων».

Η Μαρίνα Κόσιαν πιστεύει ότι τα όνειρα είναι μηνύματα που μας στέλνει το υποσυνείδητο και αφορούν καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή μας.

Μελετώντας τα όνειρα και τους ανθρώπους για πάνω από 10 χρόνια, όπως αποκάλυψε στην «Daily Mail», παρατήρησε ότι τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν πέσιμο, κυνηγητό, σεξ και δόντια. Τα όνειρα με σεξ, κατά την ψυχολόγο, σημαίνουν ότι όποιος τα βλέπει θα ήθελε να έχει κάποιο από τα ταλέντα ή τα προτερήματα του σεξουαλικού παρτενέρ τον οποίο ονειρεύεται.

Αν απατάει στο όνειρό του τη/τον σύντροφό του, αυτό σημαίνει ότι θαυμάζει τον χαρακτήρα του ατόμου με το οποίο ονειρεύεται να κάνει σεξ. Αν όμως δει ότι τον απατούν, αυτό δείχνει ανασφάλειες ή πρόβλημα εμπιστοσύνης στην πραγματική σχέση του.

Τα χρήματα

Τα χρήματα δεν αντιπροσωπεύουν οικονομικούς μπελάδες, αλλά, σύμφωνα με την Κόσιαν, συμβολίζουν κάτι πολύτιμο στη ζωή μας, όπως ένα αντικείμενο, κάποια δεξιοτεχνία ή ένα προτέρημα. Οσοι βλέπουν ότι πέφτουν φοβούνται πως έχουν χάσει τον έλεγχο της ζωής του, ενώ όσοι ονειρευτούν ότι βρίσκονται σε χώρο από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν στην πραγματική ζωή νιώθουν ότι έχουν παγιδευτεί σε μια σχέση, δουλειά ή οικονομική κατάσταση.

«Τα όνειρα που περιέχουν νερό αντιπροσωπεύουν τη συναισθηματική κατάστασή μας εκείνη την περίοδο» σημειώνει η ψυχολόγος. Εξηγεί ότι, αν δει κανείς ήρεμα νερά, σημαίνει ότι περνάει μια ήρεμη περίοδο, ενώ, αν τα νερά είναι ταραγμένα, αντίστοιχη είναι και η ψυχολογική κατάστασή του.

Οποιος ονειρευτεί τα δόντια του να πέφτουν ή να τα χάνει έπειτα από ατύχημα, σύμφωνα με την Κόσιαν, δείχνει ότι αγχώνεται από μια αλλαγή ή σημαντική μεταβατική περίοδο στη ζωή του.

Ο θάνατος είτε αφορά τον ίδιο είτε γνωστό του πρόσωπο επίσης σημαίνει ότι αντιστέκεται σε κάποια μεγάλη αλλαγή. Τέλος, οι δαίμονες και τα τέρατα δείχνουν ότι όποιος τα βλέπει θέλει να αλλάξει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα