Εφηβος έζησε 49 μέρες στον ωκεανό τρώγοντας ψάρια και πίνοντας θαλασσινό νερό

Εφηβος έζησε 49 μέρες στον ωκεανό τρώγοντας ψάρια και πίνοντας θαλασσινό νερό

Ένας έφηβος από την Ινδονησία επέζησε για 49 ημέρες στη θάλασσα, μέσα σε μια αλιευτική καλύβα, προτού διασωθεί από ένα πλοίο με σημαία του Παναμά και επιστρέψει στην πατρίδα του.
 
Ο Άλντι Νόβελ Αντιλάνγκ, ένας 19χρονος από το Σουλαβέζι, εργαζόταν σε μια πλωτή παγίδα ψαριών, γνωστή στην περιοχή ως rompong, η οποία βρισκόταν σε απόσταση 125 χιλιομέτρων στη θάλασσα.
 
Ο νεαρός πέρασε 49 ημέρες στη θάλασσα τρώγοντας ψάρια που τα έψηνε καίγοντας ξύλα από την καλύβα του.
 
Ο έφηβος εργαζόταν στον φωτισμό των λαμπτήρων του rompong, που είναι σχεδιασμένα για να προσελκύουν τα ψάρια, και σύμφωνα με τον πατέρα του κάνει αυτή τη δουλειά από την ηλικία των 16 ετών.
 
Κάθε εβδομάδα, κάποιος από την εταιρεία πήγαινε για να μαζέψει τα ψάρια από τις παγίδες και να του παραδώσει φρέσκα εφόδια τροφίμων, νερού και καυσίμων.
 
Η μικρή, επιπλέουσα ξύλινη καλύβα, μία από τις 50 που ανήκει στην εταιρεία και βρίσκεται στα ύδατα του Μανάντο, ήταν αγκυροβολημένη με ένα μακρύ σχοινί. Αλλά στα μέσα Ιουλίου, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τα αγκυροβόλια και έστειλαν τον Άλντι στον ωκεανό.
 
 
Ο έφηβος είχε προμήθειες μόνο για λίγες ημέρες και επέζησε ψαρεύοντας, καίγοντας ξύλα από την καλύβα του, προκειμένου να μαγειρέψει τα θαλασσινά και πίνοντας θαλασσινό νερό που το περνούσε μέσα από τα ρούχα του για να ελαχιστοποιήσει την πρόσληψη αλατιού.
 
Το ινδονησιακό προξενείο στην Οσάκα ανέφερε πως 10 πλοία πέρασαν από τον Ινδονήσιο έφηβο, προτού ένα πλοίο με σημαία του Παναμά, το MV Arpeggio, σταματήσει για να τον παραλάβει στις 31 Αυγούστου – έχοντας περάσει πάνω από ενάμιση μήνα στον ωκεανό.
 
«Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, είπε, ήταν αισιόδοξος, αλλά πάνω από 10 πλοία περάσαν από κοντά του και κανένα δεν σταμάτησε, ούτε είδε τον Άλντι», δήλωσε ο Φατζάρ Φιρντάους, Ινδονήσιος διπλωμάτης από το προξενείο της Οσάκα, στην Jakarta Post.

Ο νεαρός σκέφτηκε πολλές φορές να αυτοκτονήσει και πίστευε ότι θα πέθαινε στη θάλασσα.
 
Ο Άλντι αρχικά κούνησε ένα πανί στο MV Arpeggio, αλλά όταν δεν κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή του πληρώματος, έστειλε ένα ραδιοφωνικό σήμα έκτακτης ανάγκης.
 
Σε συνέντευξή του στο τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ TribunManado, ο Άλντι είπε πως σκέφτηκε ότι «θα πέθαινε εκεί». Σε ένα σημείο, είπε, είχε αυτοκτονικές τάσεις και σκέφτηκε να πέσει στον ωκεανό, αλλά θυμήθηκε τη συμβουλή των γονιών του να προσεύχεται σε περιόδους δυσφορίας. Είχε μία Βίβλο μαζί του και έτσι έκανε.
 
Μετά τη διάσωσή του, ο πλοίαρχος ήρθε σε επαφή με την ακτοφυλακή του Γκουάμ και καθώς το πλοίο κατευθυνόταν προς την Ιαπωνία, αποφασίστηκε πως ο έφηβος θα παραδιδόταν στους υπαλλήλους του προξενείου κατά την άφιξή του στο Τκακούγια, στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Μετά την περιπέτειά του, ο Άλντι επέστρεψε στην πατρίδα του και είναι καλά στην υγεία του.
 
Μόνος του στη μέση του ωκεανού, χωρίς προμήθειες και αβέβαιος για τη μοίρα του, ο «Άλντι ήταν φοβισμένος και έκλαιγε συχνά», δήλωσε ο Φιρντάους.

Ο έφηβος επέστρεψε στο σπίτι του στις 8 Σεπτεμβρίου και είναι καλά στην υγεία του.

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα