Ο Τούρκος ιεροκήρυκας που έφτιαξε μια αίρεση - χαρέμι

Ο Τούρκος ιεροκήρυκας που έφτιαξε μια αίρεση - χαρέμι

Τηλε-ευαγγελιστές, θρησκευτικοί ηγέτες, όπως οι ίδιοι θέλουν να λέγονται, άνθρωποι που λατρεύονται σαν θεϊκές οντότητες από πιστούς οι οποίοι είτε όντως είναι τόσο αιθεροβάμονες ώστε να πιστεύουν ότι θα γευτούν κάτι από την «θεϊκή ουσία», είτε προσβλέπουν σε κάποιο υλικό όφελος. Η ιστορία της ανθρωπότητας βρίθει από περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες και τις περισσότερες φορές την αφέλεια για να πετύχουν τους σκοπούς που είχαν θέσει για τη ζωή τους. Και στην πλειοψηφία οι σκοποί μοιάζουν: Χρήμα, δόξα, υστεροφημία και εύκολο σεξ.

Η Τουρκία εκτός από διάφορες αμφιλεγόμενες περσόνες (όπως αρκετές χώρες στον κόσμοι) έχει και αυτή τον δικό της τηλεαστέρα-τηλεκήρυκα. Έναν άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα κακέκτυπο του Χιου Χέφνερ ο οποίος έχει καταφέρει να θεωρείται ο πιο ισχυρός ηγέτης ισλαμικής αίρεσης στην γείτονα, με γνωστούς και φίλους σε υψηλά πόστα οι οποίοι τον βοηθούν ποικιλοτρόπως. Μεταξύ αυτών των «γνωστών και φίλων» και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος σύμφωνα με την ιστορία της ανάδειξής του χρωστούσε κάποιες χάρες στον ιεροκήρυκα.

Ο Αντνάν Οκτάρ (ή Χαρούν Γιαχία) κηρύττει τον «Ισλαμικό Δημιουργισμό», πολεμά την θεωρία της εξέλιξης, ενώ έχει φτιάξει ένα μεγάλο χαρέμι δίνοντας μία δική του ερμηνεία περί του τι σημαίνει φεμινισμός με υπάκουα κορίτσια τα οποία εξυπηρετούν τις σεξουαλικές του ορέξεις. Και των φίλων του. Και όσων τέλος πάντων έχει σχέσεις. Όπως συμβαίνει βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις πίσω από αυτές τις σέχτες και τους ηγέτες τους κρύβονται η κακοποίηση, οι εκβιασμοί με ένα μπόλικο συνωμοσιολογικό πολιτικό παιχνίδι.

Η θεωρία που κερδίζει έδαφος στον μουσουλμανικό κόσμο και ο ιεροκήρυκάς της

Με κύρια έμπνευση τους αντίστοιχους ευαγγελιστές, χριστιανούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Οκτάρ έχει επηρεαστεί από τους αρνητές της θεωρίας της εξέλιξης, όντας θιασώτης του Μουσουλμανικού Δημιουργισμού (ή Ισλαμικού). Η θεωρία αυτή κερδίζει έδαφος στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου καθώς είναι προσεκτικά καμουφλαρισμένη από την πρόσφατη μόδα όπου από θρησκευτικής σκοπιάς γίνονται επιθέσεις στα επιστημονικά θέσφατα.

Ο πάτρωνας Οκτάρ διδάσκει την θεωρία του από τη δεκαετία του '80 έχοντας αποκτήσει μία εκδοτική αυτοκρατορία, πλέον μία διαδικτυακή αυτοκρατορία (λέγεται πως έχει σχέση με πάνω από 60 ιστοτόπους που προμοτάρουν τα γραπτά του) καθώς και την τηλεοπτική του εκπομπή.

Το μεγάλο του έργο θεωρείται το φαραωνικό «Ο Άτλας της Δημιουργίας» που αριθμεί 850 σελίδες. Ένα γραπτό που επιτίθεται στον Δαρβινισμό με σφοδρότητα αναπτύσσοντας επιχειρήματα για την ανωτερότητα της «Επιστήμης του Κορανίου» πάνω από το «ψέμα της Εξέλιξης». Σύμφωνα με τον Άτλαντα του Οκτάρ κάθε φυτό ή ζώο πάνω στον πλανήτη δημιουργήθηκε αψεγάδιαστο στην μορφή που βρίσκεται σήμερα και δεν έχει υποστεί καμία μετατροπή.

Σε προηγούμενες δεκαετίες έχει διατελέσει σύμβουλος αρκετών Τούρκων πολιτικών ενώ δεν έχει διστάσει να καλέσει δημοσιογράφους από το εξωτερικό, με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα, για να του πάρουν συνέντευξη. Έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται δωρεές από μεγιστάνες από το Ντουμπάι και την Σαουδική Αραβία.

Πώς όμως ένας τέτοιος άνθρωπος κατάφερε να ανέβει τόσο ψηλά στην οικονομική και πολιτική ιεραρχία ώστε να συμμετέχει σε επιστημονικά φόρουμ παγκοσμίως;

Το χτίσιμο της αίρεσης και η σεξουαλική στροφή

Προσελκύοντας κάποιους ακολούθους-υποστηρικτές, οι οποίοι και αποτέλεσαν τη βάση της οργάνωσής του κατάφερε να ανέβει στην τουρκική κοινωνία. Η αρχική μαγιά προσέλκυσε νέα μέλη, με έμφαση στην κοσμοπολίτικη ελίτ της πόλης. Ο Οκτάρ όμως τράβηξε την προσοχή των αρχών στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση.
Αυτούς τους 19 μήνες τους εξέτισε σε ψυχιατρική κλινική. Όταν βγήκε από αυτή συνέχισε τα κηρύγματα κατά των μασόνων, και την αντισημιτική του ρητορική εκδίδοντας και βιβλία. Αυτά τα πονήματα βέβαια πλέον αρνείται ότι έγραψε αλλά ισχυρίζεται ότι συγγραφέας είναι ένας φίλος του.

Την επόμενη δεκαετία ο Οκτάρ και οι δικοί του άρχισαν να αγοράζουν ακίνητη περιουσία γύρω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και να στοχεύουν κυρίως νεαρούς γόνους πλούσιων οικογενειών, αλλά και άτομα που μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε δραστηριότητες της οργάνωσης. Τότε ήταν που η αίρεση απέκτησε και σεξουαλική πορεία.

Ο ίδιος πάντως αρκετές φορές έχει αρνηθεί την κατοχή χρημάτων: «Δεν έχω χρήματα ούτε στην Τουρκία ούτε πουθενά αλλού. Τίποτα μηδέν. Ό,τι αποκτών με τον τρόπο του Θεού το ξοδεύω».


Το χαρέμι και οι σκλάβες του σεξ, το «φεμινιστικό Ισλάμ»


«Οι γυναίκες είναι θαυμάσιες εκφάνσεις του Θεού» έχει πει ο ίδιος. «Είναι απίστευτα έργα τέχνης, που δημιούργησε ο Θεός. Είναι ένδοξα πλάσματα που θα έπρεπε να σεβόμαστε, να εκτιμούμε, να αγαπάμε, να λατρεύουμε και να προστατεύουμε όλες τους τις ζωές», λέει ο Οκτάρ διδάσκοντας μία άλλη εκδοχή του Ισλάμ το οποίο πλησιάζει κάπως το «αμερικάνικο όνειρο».

Για πολλούς μία φεμινιστική εκδοχή του Ισλάμ καθώς στοχεύει στην απαγκίστρωση των γυναικών από τα καταπιεστικά πρότυπα των γραφών. Βέβαια αυτό που υποβόσκει στην σέχτα του Οκτάρ είναι η σεξουαλική καταπίεση, ο πειθαναγκασμός και οι εκβιασμοί.

Ο ίδιος λέει ότι οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να φορούν τα πάντα. Ακόμα και μπικίνι. Κάτι που για το Ισλάμ θεωρείται αδιανόητο. «Όλα είναι αποδεκτά αρκεί να καλύπτονται τα γεννητικά όργανα».


Όπως έχουν αναφέρει πρώην μέλη της σέκτας που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο «Ο Γιαχία είναι συνδυασμός ενός ιεροκήρυκα σύμφωνα με το αμερικάνικο μοντέλο και ενός επικεφαλής μιας σεξουαλικής αίρεσης με στόχο τη γέννηση παιδιών«. Η κάλυψη; Μια κοσμική ερμηνεία του Ισλάμ.

Οι πιστές ακόλουθες, οι «γατούλες» και οι «αδελφές»

Αρκετά μίντια έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση του ιεροκήρυκα που έχει καταφέρει να μπει στους 500 ισχυρότερους μουσουλμάνους του πλανήτη. Οι μαρτυρίες γυναικών είναι αρκετές. Μία εξ' αυτών αποκάλυψε ότι μέρος της λειτουργίας της αίρεσης ήταν και οι απαγωγές σε περίπτωση που κάποια κοπέλα ήθελε να ξεκόψει. Η ίδια κατήγγειλε ότι την φυλάκισαν σε κτίριο της αίρεσης και ο εγκλεισμός της έφτασε σε τέτοιο σημείο όπου έβγαινε μόνο για δραστηριότητες της αίρεσης.

Από τα περίπου 300 μέλη που αριθμεί η σέκτα οι 40 με 50 είναι τα μέλη του χαρεμιού. Οι «γατούλες» όπως τις λέει είναι νεαρές γυναίκες με βαρύ μακιγιάζ, αποκαλυπτικά ρούχα, οι οποίες έχουν κάνει προσθετική σε διάφορα μέρη τους σώματός τους και παρακολουθούν τις ομιλίες του με δέος.

Οι «γατούλες» του Οκτάρ χωρίζονται σε δύο υποομάδες: Τις «αδελφές», που φέρονται να κάνουν σεξ μόνο μαζί του, και στις «ερωμένες», τις οποίες μοιράζεται με άλλα μέλη και με καλεσμένους που θέλει να καταγράψει κατά τη διάρκεια των πράξεων για να μπορεί να τους εκβιάσει.

Το πρώην δεξί του χέρι ο οποίος και αυτός αυτομόλησε ανέφερε ότι προσέγγιζαν νεαρές κοπέλες και τις θάμπωναν με πλούτη και τη «μεγάλη» ζωή. Μετά τη σύναψη ερωτικών σχέσεων μαζί τους τις έπειθε ότι πρέπει να είναι ανοικτόμυαλες και να λένε «ναι» σε εμπειρίες όπως σεξουαλικά όργια τα οποία καταγράφονταν σε βίντεο. Με τα βίντεο ο Οκτάρ κρατούσε όλους τους συμμετέχοντες...


Η άνοδος του Ερντογάν στην εξουσία της Τουρκίας διευκόλυνε τον Οκτάρ αρκετά. Το 1994 όταν η παράταξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ήταν και ο πρόγονος του AKP, κέρδισε αρκετούς δήμους σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ο Οκτάρ είδε μία φανταστική ευκαιρία. Οι νέοι δήμαρχοι, μεταξύ αυτών και ο Ερντογάν, δεν είχαν την οικονομική και πολιτική επιφάνεια για να μπορέσουν να τρέξουν τις θητείες τους αποτελεσματικά. Χρειαζόντουσαν ένα δίκτυο επιχειρηματιών και ανθρώπων με επιρροή να κινήσουν κάποια νήματα. Εκεί λοιπόν μπήκε ο Οκτάρ.

Χρησιμοποίησε κάποιες από τις εταιρείες του ενώ κατάφερε να πείσει και άλλους οικονομικούς παράγοντες να κάνουν business με τους δήμους. Όταν κάποιοι πολιτικοί από το Ισλαμιστικό Κόμμα Πρόνοιας αντιμετώπισαν προβλήματα με την δικαιοσύνη για οικονομικές ατασθαλίες οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνθηκε αρχικά για στήριξη ο Οκτάρ, ξαναβοήθησαν.

Η αίρεση είχε σχέσεις με το κόμμα κάτι που την έκανε να ανθίσει. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αίρεση μετράει μέρες καθώς από το 2008 οι αρχές έχουν αρχίσει και ασχολούνται εντατικά μαζί του. Έφαγε 3 χρόνια φυλακή, ποινή η οποία το 2010 διαγράφηκε. Τότε έχτισε και το δορυφορικό κανάλι του στο οποίο καλεί πολιτικούς, ραββίνους και οικονομικούς παράγοντες με τις «γατούλες» για κοινό.

Η πίεση στην σέκτα είναι ασφυκτική πλέον. Σειρά προστίμων έχουν επιβληθεί από τις αρχές, ενώ έχει ακυρωθεί και η άδεια δορυφορικής μετάδοσης. Τέλος πατέρας δύο γυναικών που είναι μέλη της αίρεσης έκανε καταγγελία και επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

newsbeast.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα