Ντίνα Κώνστα: Θα αποτεφρωθεί η σορός της – Η επιθυμία των συγγενών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Ντίνας Κώνστα. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή, σε ηλικία 83 ετών. 

Όπως μετέδωσε το MEGA, η σορός της Ντίνας Κώνστα θα αποτεφρωθεί καθώς έτσι επιθυμούσε η ίδια. Σύμφωνα με τους οικείους της, δεν θα γίνει κάποια τελετή και όσοι θα ήθελαν να στείλουν στεφάνι μπορούν αντί αυτού να καταθέσουν τα χρήματα στο ΣΕΗ. Εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε το 1938, στη Σάμο.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια την Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου, ενώ έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, η ηθοποιός έπασχε από άνοια και φιλοξενείτο σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα