Τι τον θες τον ψυχολόγο, άμα είσαι ΚΚΕ;

Με ένα ιδιαίτερα αφοπλιστικό σχόλιο απάντησε η μεγάλη ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη στην αδιάκριτη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει επισκεφτεί ποτέ κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, ορμώμενος από τη θεματολογία της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί. 

Η κ. Υψηλάντη με τη χαρακτηριστική της ευγένεια, απάντησε αφοπλιστικά:

«Όχι, εγώ έκανα άλλου είδους ψυχοθεραπεία. Άμα είσαι μέλος του ΚΚΕ δε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια δηλώσεων των συντελεστών της παράστασης «Η Κυρία Κλάιν», που κάνει επίσημη πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 13/5.

Η παράσταση «Η Κυρία Κλάιν», στην οποία πρωταγωνιστεί η Αιμιλία Υψηλάντη, μαζί με τις Νατάσα Καλογρίδη και Σάρα Εσκενάζη, έχει πάντως άμεση σχέση με το ζήτημα της ψυχικής υγείας αφού αναφέρεται σε τρεις ψυχαναλύτριες, οι οποίες περνούν μαζί μια νύχτα με αφορμή τον ξαφνικού θανάτου του γιου μιας από αυτές, δημιουργώντας συγκρούσεις, ανατροπές, ανταγωνισμό και πάθη. Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Αιμιλία Υψηλάντη εκτός από δημοφιλέστατη ηθοποιός, υπήρξε στο παρελθόν και βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου με το ΚΚΕ το 1981, ενώ για 11 χρόνια εκλεγόταν πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Δείτε το βίντεο σε αυτό το link, στο 59ο λεπτό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα