Αλέν Ντελόν: Θέλω να ξεκουμπιστώ ήσυχα - Γιατί ζήτησε να πεθάνει με ευθανασία

Αλέν Ντελόν: Θέλω να ξεκουμπιστώ ήσυχα - Γιατί ζήτησε να πεθάνει με ευθανασία

O Αλέν Ντελόν έχει αποφασίσει να τερματίσει τη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία. Τι τον οδήγησε όμως στο να πάρει αυτήν την απόφαση;
Με μια καριέρα που μετρά περισσότερες από 80 ταινίες και ρόλους που έχουν μείνει στην ιστορία, ο Αλέν Ντελόν είναι κάτι περισσότερο από ένας ηθοποιός, είναι, κυριολεκτικά, ένας ζωντανός μύθος.

Ο Άντονι Ντελόν μίλησε για τον πατέρα του και τόνισε πως ο Αλέν Ντελόν έχει αποφασίσει να τερματίσει τη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία. 
 Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο γόης του γαλλικού σινεμά έχει μιλήσει για τον θάνατο, καθώς είχε ήδη κάνει αναφορά στην αυτοκτονία, το 2019, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match, όπου είχε εμφανιστεί θυμωμένος με την πορεία που έχει πάρει ο κόσμος.

 Τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως τον έχουν εξουθενώσει, κυρίως ψυχολογικά, στερώντας του κάθε όρεξη για ζωή. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια ο 86χρονος σήμερα Αλέν Ντελόν υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο. 

 «Μισώ αυτή την εποχή, ξερνάω»

«Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά. Έχω μάθει τα πάντα, τα έχω δει όλα αλλά, πάνω απ’ όλα, μισώ αυτή την εποχή, ξερνάω. Υπάρχουν αυτά τα όντα που μισώ, όλα είναι ψέματα, όλα είναι στρεβλά, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός, δεν υπάρχουν λόγια, μόνο το χρήμα μετράει. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

 Η Ναταλί Ντελόν, σύμφωνα με τον Άντονι, ήθελε και η ίδια να «φύγει» από τον κόσμο αυτό με ευθανασία αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας στη Γαλλία.

Τι τον οδήγησε στην ευθανασία

Όσο για τους λόγους που έχει επιλέξει να κάνει ευθανασία στην Ελβετία, ο Αλέν Ντελόν, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TV5 Monde, είχε αναφέρει: «Πρώτον, επειδή ζω στην Ελβετία, όπου η ευθανασία είναι νόμιμη, και επίσης επειδή βρίσκω αυτή τη λύση πιο λογική και φυσική. Από μια συγκεκριμένη ηλικία και από μια συγκεκριμένη στιγμή είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα – χωρίς νοσοκομεία, ενέσεις και οτιδήποτε άλλο».

Για τη ζωή του Αλέν Ντελόν έχουν γραφτεί εκατοντάδες σελίδες, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το image του, η κλασική του γοητεία, τα μελαγχολικά του μάτια και το ταπεραμέντο του κατάφερναν να κλέβουν τις εντυπώσεις ακόμα κι όταν δίπλα του ήταν η Μπριζίτ Μπαρντό, η Ρόμι Σνάιντερ ή η Κλάουντια Καρντινάλε.

 Μάλιστα, ο ίδιος κάποτε, είχε πει «η ιστορία της ζωής μου είναι τόσο απίθανη που κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν ικανός να την γράψει».

Η απομόνωση και οι... ακραίες απόψεις

Τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος, παρέα με τον αγαπημένο του σκύλο. Πολλές φορές οι απόψεις του, που δεν χαρακτηρίζονται από το πολιτικά ορθόν, αλλά από το ακραίο, για πολιτικά ή κοινωνικά θέματα, έχουν προξενήσει αρνητικό αντίκτυπο στην γαλλική κοινωνία.

Σήμερα, ζει στη μοναξιά του και δηλώνει ότι του λείπουν η Ναταλί, η Ρόμι, η Μιρέιγ, ο Βισκόντι, ο Βεντούρα, ο Κλεμάντ, ο Αντονιόνι, ο Μπελμοντό – φυσικά, ο Λάνκαστερ, ο Μοντάν, η Σινιορέ. Αισθάνεται ότι ανήκει σε έναν άλλο κόσμο, σε μια άλλη εποχή. Όπως λέει, «μόνο εγώ έμεινα».

 

  
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα