Μετά τους Λιγνάδη και Φιλιππίδη και τρίτος ηθοποιός διώκεται για βιασμό

Μετά τους Λιγνάδη και Φιλιππίδη και τρίτος ηθοποιός διώκεται για βιασμό

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για το κακούργημα του βιασμού καλείται να δώσει ένας ακόμη ηθοποιός, ο τρίτος κατά σειρά, ο οποίος μπήκε στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #metoo.

Σε βάρος του 60χρονου ηθοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από πολύμηνη έρευνα με αφορμή καταγγελία που έφτασε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούσε βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2020.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε ο ηθοποιός κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, πλέον, ηθοποιός ισχυρίστηκε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας ,ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε με αποτέλεσμα να ασκήσει τελικά σε βάρος του κακουργηματική δίωξη.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό και αμέσως μετά θα κριθεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η είδηση της νέας δίωξης σε βάρος του 60χρονου ηθοποιού έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις εισαγγελικές προτάσεις για παραπομπή σε δίκη των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη. Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ,με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφασίσουν αν οι προφυλακισμένοι ηθοποιοί θα καθίσουν στο εδώλιο ή όχι.

Παράλληλα, η πρώτη υπόθεση για το ελληνικό #metoo μετρά αντίστροφα για να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Κατηγορούμενος είναι ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου , που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα πολλά θύματα να σπάσουν την σιωπή τους ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα