Το τελευταίο αντίο στο ηθοποιό Θεόφιλο Βανδώρο

Το τελευταίο αντίο στο ηθοποιό Θεόφιλο Βανδώρο

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στο ηθοποιό  Θεόφιλο Βανδώρο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών  ο οποίος πέθανε σε ηλικία 61 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε παρουσία ελάχιστων ατόμων λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό. Ανάμεσα στους συναδέλφους τους που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Μαίρη Βιδάλη.

 
Ποιος ήταν ο Θεόφιλος Βανδώρος
Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου. ο οποίος είναι σήμερα 97 ετών.

Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.
 
 
 
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσάκης κ.α.Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α. 


 
Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα