Ο Μάρκος Σεφερλής μου έδινε αληθινές σφαλιάρες. Καταγγελία από τον Λαμπάτο

Ο Μάρκος Σεφερλής μου έδινε αληθινές σφαλιάρες. Καταγγελία από τον Λαμπάτο

Ψυχολογική και σωματική βία καταγγέλλει -στην ON Τime και την Σάσα Σταμάτη- ότι δέχτηκε πάνω στη σκηνή του θεάτρου ο Γιώργος Λαμπάτος, από το δημοφιλή και ταλαντούχο ηθοποιό και θιασάρχη Μάρκο Σεφερλή. Ο Γιώργος Λαμπάτος αναφέρει μεταξύ άλλων: Ο Μάρκος Σεφερλής μου έριχνε 15 σφαλιάρες κάθε βράδυ και οι σφαλιάρες αυτές ήταν αληθινές.

Γιώργο, είχες βγει στο παρελθόν και είχες μιλήσει για τη συνεργασία σου με τον Μάρκο Σεφερλή. Είχες εκφράσει παράπονα. Τι είχε συμβεί;

Είχαν συμβεί σε αυτή τη συνεργασία τραγικά πράγματα. Η μεγαλύτερη τραγωδία που είχε συμβεί σε μένα ήταν στην παράσταση «Ο Ηλίας του 16ου» που είχε ανέβει στο Θέατρο «Μινώα» σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Εγώ έπαιζα το ρόλο του Βέγγου, συμπρωταγωνιστικό ρόλο δηλαδή, και ο Σεφερλής έπαιζε το ρόλο του Χατζηχρήστου. Στο ρόλο αυτό ο Βέγγος «τρώει» σφαλιάρες για να φύγει από το Τμήμα όπως θυμάστε. Αυτές οι σφαλιάρες ήταν αληθινές. Έπρεπε δηλαδή στην παράσταση αυτή να φάω 10-12 σφαλιάρες όπως ήταν σκηνοθετημένο το έργο, οι οποίες η μία ήταν πιο δυνατή από την άλλη. Ήμουν παιδί, μόλις έβγαινα στο θέατρο καλά καλά, και άρχισε να με πονάει αυτό το πράγμα και διαμαρτυρήθηκα.
Του είπα: «Μάρκο, τι γίνεται, ρε συ, πονάω», μου απάντησε: «Μου ξέφυγε». Δίναμε 7 παραστάσεις την εβδομάδα την εποχή αυτή σ’ ένα θέατρο γεμάτο. Την άλλη μέρα, πιο δυνατές οι σφαλιάρες. Να έχω φτάσει σ’ ένα σημείο να μην ξέρω τι να κάνω. Διότι αν αντιδρούσα με κάποιον τρόπο άσχημο, θα σταμάταγα μια παράσταση γεμάτη από κόσμο. Βγάζανε πολλά λεφτά και πίστευα ότι θα καταστραφούμε ακόμα χειρότερα. Θα μου λέγανε: «Του ξέφυγε μια σφαλιάρα κι εσύ αντέδρασες με τέτοιον τρόπο; Και δημιουργείς πρόβλημα στον πρωταγωνιστή;». Ήμουν υποχρεωμένος να κάθομαι να τρώω 15 σφαλιάρες τη μία πιο δυνατή από την άλλη σε σημείο που να πηγαίνω σπίτι μου και όταν έφτανε η ώρα να πηγαίνω στην παράσταση, να πηγαίνω με κλάματα, διότι θα έπρεπε να υποστώ το ξύλο.

Στα παρασκήνια τι σου έλεγε ο Μάρκος;

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα