Ο Νίκος Χορταρέας αποκαλείται πλέον πατήρ Κυπριανός: Χειροτονείται Ιερομόναχος

Μετά το θόρυβο και το ενδιαφέρον που προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TLIFE, σύμφωνα με το οποίο ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και να χειροτονηθεί ιερομόναχος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης έπιβεβαίωσε τη χειροτονία μιλώντας στο εκκλησιαστικό site ekklisiaonline.gr

Ο συνεργάτης του site  Ανδρέας Καραγιάννης, επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά για το θέμα της χειροτονίας του Νίκου Χορταρέα, ο οποίος του δήλωσε τα εξής:

Λαγκαδά Ιωάννης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για Χορταρέα: Η Εκκλησία δέχεται τους πάντες

Διαβάστε αναλυτικά την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννου για το ζήτημα της χειροτονίας ενός ανθρώπου σε Ιερομόναχο

Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων.

Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους.

Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους.

Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε;

Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;

 

Πηγή: tlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα