Το σώμα μου αλλάζει γιατί έχω Χασιμότο. Η Τζίτζι Χαντίντ μιλάει για το πρόβλημα της υγείας της

Το σώμα μου αλλάζει γιατί έχω Χασιμότο. Η Τζίτζι Χαντίντ μιλάει για το πρόβλημα της υγείας της

Όταν το διεθνούς φήμης μοντέλο, Τζίτζι Χαντίτν,ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 17 ετών δεν ήταν λίγοι εκείνοι που  την είχαν κατακρίνει για το σώμα της, τονίζοντας πως ο σωματότυπος της δεν ήταν ο κατάλληλος για ένα σούπερ μόντελ.

Σήμερα, η Χαντίντ που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που επηρρεάζει σημαντικά την εικόνα του σώματος της, προκειμένου να ταρακουνήσει το κοινό ως προς το να αποκτήσει «μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατανόηση για τα προβλήματα των άλλων».

Η Τζίτζι παραδέχθηκε πως πάσχει από Xασιμότο, ένα αυτοάνοση πάθηση που χτυπάει τον θυροειδή με αποτέλεσμα να προκαλεί ξαφνικές αλλαγές στα κιλά και του σώμα του ατόμου. Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει σε μια μεγάλη κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Η νόσος Χασιμότο αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού και βρογχοκήλης. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες με μεγαλύτερη όμως συχνότητα σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Το βασικό σύμπτωμα της θυρεοειδίτιδας του Χασιμότο είναι η διόγκωση του θυρεοειδή. Η πάθηση εμφανίζει και συμπτώματα που παρουσιάζονται σε υποθυρεοειδισμό όπως κόπωση, υπνηλία, αμνησία, ξηροδερμία, αύξηση βάρους.

Η Χαντίντ εξομολογήθηκε πως έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της, εξηγώντας πως τα παραπανίσια κιλά που είχε στην αρχή της καριέρας της οφείλοντας σε φλεγμονή και κατακράτηση υγρών που έκανε ο οργανισμός της.

«Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει σωστή θεραπεία για να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα, την ακραία κόπωση, τα θέματα μεταβολισμού, την ικανότητα του σώματος να διατηρεί τη θερμοκρασία κλπ», σχολιάζει καθώς περιγράφει την προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασθένεια. «Μπορεί να δείχνω πολύ λεπτή τώρα, αλλά εξακολουθώ να τρώω το ίδιο όσο και παλιά. Απλά το σώμα μου τώρα λειτουργεί καλύτερα», λέει το μοντέλο. «Δεν θα εξηγήσω περαιτέρω πώς δείχνει το σώμα μου, όπως δεν θα πρέπει να κάνει και ο καθένας που έχει έναν τύπο σώματος που δεν ταιριάζει με την προσδοκία σας περί ομορφιάς», τονίζει. «Παρακαλώ τους χρήστες των social media να μάθουν να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση για τους άλλους και να ξέρουν ότι ποτέ δεν γνωρίζουν πραγματικά όλη την ιστορία» καταλήγει.  

Η Τζίτζι Χαντίντ στις 73 ερωτήσεις τις Vogue.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα