Θλίψη για το θάνατο πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου

Θλίψη για το θάνατο πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου

Ένα ακόμα αστέρι του ελληνικού θεάτρου έφυγε από τη ζωή. Η θεατρίνα Πόπη Παπαδάκη πέθανε σήμερα Κυριακή σε ηλικία 89 ετών. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

«Οι αποχωρήσεις από τη θεατρική μας οικογένεια φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος», σχολίασε ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, αποκαλύπτοντας πως η ηθοποιός βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια σε οίκο ευγηρίας με άνοια. Αν και ξεκίνησε ως αθλήτρια σε κωπηλατικούς αγώνες αποσπώντας μετάλλια και κύπελλα, το 1955 την κερδίζει η υποκριτική τέχνη ξεκινώντας εμφανίσεις στο σανίδι δίπλα σε σπουδαίους θεατρίνους.

Μοναδική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της «Μυρρίνης» στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, όταν ανέβηκε από τον Αλέξη Σολωμό στην Επίδαυρο. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δυο μόλις ταινίες. Το «Γραφείο Συνοικεσίων» (1956) και στο «Ακροπόλ» (1995). Υπήρξε καθηγήτρια στη Δραματική Σχολή του Φωτιάδη μεταδίδοντας στους μαθητές της όλες τις γνώσεις για την υποκριτική τέχνη. Τεράστιο υπήρξε το φιλανθρωπικό της έργο στηρίζοντας ιδρύματα για ορφανά και κακοποιημένα παιδιά.

Πηγή: tlife.gr