Συγκλονίζει Ελληνίδα ηθοποιός που αποκαλύπτει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 19 της

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε η Μυριέλλα Κουρεντή. Η ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία ξεχωρίζει για το λαμπερό της χαμόγελο, την παιδικότητα που αποπνέουν τα μάτια της, την έντονη αίσθηση του χιούμορ και την καλλιτεχνική της φύση παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Χαμάμ Γυναικών» μίλησε για πρώτη φορά για το τραγικό συμβάν που έζησε σε ηλικία 19 ετών.

«Αγάπησα από την πρώτη ανάγνωση την Αυγή, παρόλο που είναι ο πιο μικρός ρόλος σε πρόζα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και μεγαλώνει σε ένα αρκετά συντηρητικό περιβάλλον. Ταυτίστηκα λόγω του ότι έχω βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στα 19 μου» εξομολογείται και συνεχίζει: «Φοβόμουν ότι εγώ το προκάλεσα. Είχα την αίσθηση ότι έφταιγα και γι’ αυτό το αντιμετώπιζα ενοχικά και δεν το συζητούσα στην αρχή. Επειδή όμως είμαι αρκετά εξωστρεφής, γρήγορα ένιωσα την ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου. Το συζήτησα με κάποιες άλλες συναδέλφους και μου είπαν ότι είχαν υποστεί κι αυτές σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο άνθρωπο. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα. Λίγους μήνες αργότερα τον κατήγγειλαν πολλές κοπέλες και η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του, όπου βρήκε αρκετά στοιχεία, μεταξύ άλλων και πορνογραφικό υλικό. Ένιωσα μια δικαίωση, ότι κάτι έγινε τελικά. Όλο αυτό με έκανε πιο καχύποπτη με τους ανθρώπους, όχι βέβαια ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά πλέον το διαχειρίζομαι διαφορετικά, γιατί ξέρω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Έχει τύχει να προσπαθήσει να μου την πέσει ο άλλος ενώ έχουμε βγει για δουλειά».

Στην Ελλάδα είναι πολλές οι γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με αντίστοιχα περιστατικά. Φοβούμενες όμως τις συνέπειες, διατήρησαν τη σιωπή τους.

Η Μυριέλλα, μιλώντας για τα ταμπού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, εξηγεί: «Ζούμε σε μια χώρα που ντρέπεσαι να πεις ότι βλέπεις έναν ψυχοθεραπευτή, που υπάρχουν γυναίκες οι οποίες διστάζουν να καταγγείλουν τον άντρα τους που τις δέρνει, που ακόμα υπάρχει η νοοτροπία ότι η γυναίκα πρέπει να είναι και λίγο στην κουζίνα. Τώρα τελευταία ακούω ότι έχουμε ευνουχίσει τους άντρες. Δεν θεωρώ ότι μια δυναμική γυναίκα μπορεί να ευνουχίσει έναν εξίσου δυναμικό άντρα. Ένα άλλο παράδειγμα που συναντάω συχνά είναι αυτό της πεθεράς που διεισδύει στη σχέση του ζευγαριού και την επηρεάζει. Άμα βγεις στην Ευρώπη και μιλήσεις γι’ αυτά τα πράγματα, θα γελάνε».

Πηγή: tlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα