Η Άντα Λιβιτσάνου μίλησε για την μάχη της με τον καρκίνο

Η Άντα Λιβιτσάνου μίλησε για την μάχη της με τον καρκίνο

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή της, η Άντα Λιβιτσάνου μιλάει ανοιχτά και εξομολογείται όλα όσα πέρασε δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

«Ήταν σοκαριστικό ότι θα έπρεπε να υποβληθώ σε χειρουργείο. Όταν ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε μια τόσο σύνθετη εξέλιξη. Πόσο μάλλον όταν αφορά σε ένα χειρουργείο που πρέπει να αφαιρεθεί ένας πολύ σημαντικός αδένας, δίπλα στις φωνητικές χορδές, εν μέσω ενός show που μόλις είχε ξεκινήσει. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαχειριστώ», είπε η ηθοποιός στο περιοδικό «Εγώ weekly».

«Νομίζω η πρώτη αίσθηση ήταν αυτή του πανικού, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι κανονικά δε θα πρέπει να ανησυχώ, καθώς είναι 100% ιάσιμο. Δεν υπήρχε κίνδυνος, δεν υπήρχε μετάσταση, απλά έπρεπε να μπω γρήγορα στο χειρουργείο. Φυσικά όλα αυτά ήταν άκρως ανακουφιστικά» και συνέχισε:

«Η πρόληψη σώζει και θα το φωνάζω από εδώ και πέρα για πάντα. Πρέπει να είμαστε τυπικοί, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε σχεδόν τα πάντα. Ζούμε σε μια εποχή που η επιστήμη είναι τρομερά εξελιγμένη και είναι κουτό να μην την χρησιμοποιούμε υπέρ μας. Το τονίζω, διότι κι εγώ είμαι αναβλητική στις εξετάσεις μου, όπως και οι περισσότεροι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα επαναληφθεί ποτέ».

Μάλιστα, εξέφρασε και τα πιο βαθιά της συναισθήματα, μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό: «Θεωρώ ότι μέχρι το χειρουργείο διαχειρίστηκα καλά τον εαυτό μου. Βεβαίως είχα κι εγώ δύο – τρεις στιγμές έντονης θλίψης. Αλλά επειδή είχα και το σόου, ξεχνιόμουν αρκετά. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να ισορροπήσω όσο το δυνατόν την ψυχολογία μου. Μετά το χειρουργείο ίσως να είχα περισσότερες στιγμές αδυναμίας, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο ορμονικό. Δε δίνω σημασία και προχωρώ».

«Μην φοβάσαι. Όλα αυτά που σκέφτεσαι θα περάσουν πολύ γρήγορα. Να είσαι ήρεμος. Να χαμογελάς και όλα θα πάνε καλά. Θα έχεις ένα σημάδι που θα σε κάνει περήφανο, γιατί τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε ζήσει πολύ και έντονα» είναι το μήνυμα που επιθυμεί, κλείνοντας να στείλει στον κόσμο που διάβασε την κατάθεση ψυχής που έκανε.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα