«Συναγερμός» για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα - Ποιες περιοχές είναι στο πορτοκαλί

«Συναγερμός» για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα - Ποιες περιοχές είναι στο πορτοκαλί

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε αρκετές περιοχές της Αθήνας είναι υψηλή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ- Εκτίμηση Κινδύνου από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές», στο «πορτοκαλί» είναι το Χαλάνδρι, η Κυψέλη, το Γαλάτσι, το Ρουφ και οι Αμπελόκηποι.

Η Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ υποστηρίζει πώς οι εν λόγω περιοχές έχουν πολύ κακή ποιότητα αέρα που είναι ανθυγιεινός για άτομα με αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Παράλληλα προτείνει οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να έχουν κλειστά παράθυρα και να αποφεύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, προληπτικά.

«Προσοχή! Λόγω καιρικών συνθηκών και έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα σε πολλές περιοχές της Αττικής παρουσιάζουν πρόβλημα. Στον χάρτη οι σταθμοί με πορτοκαλί χρώμα δείχνουν τιμές για ποιότητα αέρα ο οποίος είναι ανθυγιεινός για άτομα με αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Προληπτικά θα πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα και να αποφευχθεί η έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους», αναφέρει σε ανάρτηση η «Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα