Θρίαμβος Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες

Θρίαμβος Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες

Πλώρη για τα Όσκαρ έβαλε η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, που «σάρωσε» στην τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων «Χρυσές Σφαίρες».

Η «Χρυσή Σφαίρα» απονέμεται στην ταινία «Poor Things». Το Χόλιγουντ χειροκροτά τον Γιώργο Λάνθιμο που παραλαμβάνει το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό βραβείο της χρονιάς.

« Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους της Searchlight, της Film Four, που ήταν οι παραγωγοί της ταινίας και την έκαναν πραγματικότητα, τους ηθοποιούς, τους εκπληκτικούς ηθοποιούς, τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με βοήθησε να φτάσω ως εδώ. Και, φυσικά την Έμμα».

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για το ρόλο της ως Μπέλα Μπάξτερ κέρδισε η μούσα του Λάνθιμου.

«Χρυσές σφαίρες» κέρδισαν και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «The Holdovers» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν ο Πολ Τζιαμάτι και Ντεϊβάιν Τζόι Ράντολφ.

Τη «Χρυσή σφαίρα» για την καλύτερη δραματική ταινία κέρδισε το «Όπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Κίλιαν Μέρφι, που ενσάρκωσε τον θρυλικό επιστήμονα ο οποίος κατασκεύασε το πιο καταστροφικό όπλο στην ιστορία της ανθρωπότητας πήρε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού.

Η ταινία Barbie έλαβε το νεοϊδρυθέν βραβείο κατάκτησης του παγκόσμιου box office καθώς οι εισπράξεις από τις προβολές τις ξεπέρασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η «Χρυσή Σφαίρα» για το πρωτότυπο τραγούδι πήγε στην Μπίλι Άιλις για το τραγούδι της στην ταινία.

Στη χθεσινοβραδινή τελετή παραβρέθηκαν πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και της σόου μπιζ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα