Κόρη Μίκη Θεοδωράκη: Ο πατέρας μου είναι κατάκοιτος, έχει πολλά προβλήματα

Κόρη Μίκη Θεοδωράκη: Ο πατέρας μου είναι κατάκοιτος, έχει πολλά προβλήματα

Για τη κατάσταση υγείας του πατέρα της, πως είναι η ζωή του τώρα, αλλά και ποια συμβουλή που της έχει χαρίσει ακολουθεί, μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρένε Σαραντινού, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα.

Στα social media κυκλοφόρησε πρόσφατα μια φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη στο κρεβάτι του με τις γάτες δίπλα του, τη οποία τραβήξατε εσείς.

Ο πατέρας μου έχει 10 σκυλιά στο σπίτι του, τα μαζεύει από τις φιλοζωικές, που είναι βασανισμένα. Έχει σκυλιά με τρία πόδια, τυφλά… έχει 10 γάτες τυφλές, που πια ζουν μέσα στον παράδεισο. Αυτό συμβαίνει χρόνια. Τώρα, θα μου πεις, οι Σύριοι, τα πεινασμένα παιδάκια; Να σου πω κάτι; Πιο πολύ λυπάμαι και σέβομαι τα ζώα, αυτά τα αδύναμα πλάσματα, παρά τους ανθρώπους. Δεν είμαι χριστιανή, δεν είμαι θρήσκα, αλλά τον Χριστό τον έχω πάνω απ’ όλα, μεγάλος φιλόσοφος, έφερε την αγάπη στους ανθρώπους.

Ποια συμβουλή του Μίκη Θεοδωράκη ακολουθείτε;

Τον τελευταίο καιρό, λόγω της δυσκολίας, γιατί έχω ένα πολύ μεγάλο βάρος στην πλάτη μου, μου λέει: «Δεν θέλω να λυγίσεις ποτέ, θέλω να πηγαίνεις πάντα μπροστά. Στο ξεκίνημα μου η ζωή μου ήταν τραγική, δύσκολη, ήμουν πολύ φτωχός, αλλά προσπαθούσα με αισιοδοξία. Μαργαρίτα, πάντα μπροστά, μη σταματάς ποτέ, γιατί κανένας δεν θα σε βοηθήσει να σηκωθείς, ποτέ». Αυτό μου το είπε και πριν από ένα μήνα.

Πώς είναι η υγεία του;

Ο πατέρας μου είναι κατάκοιτος, τώρα είναι καλά, αλλά έχει πολλά προβλήματα, διάφορα. Επικοινωνεί, ακούει  μουσική, διαβάζει… ό,τι ποιοτικό βιβλίο βγει το έχει ήδη διαβάσει. Μπορεί και διαβάζει παράλληλα 3 βιβλία.