Πού θα πάμε σήμερα στην πόλη. Ατζέντα εκδηλώσεων

Πού θα πάμε σήμερα στην πόλη. Ατζέντα εκδηλώσεων

H Όλγα Κουκλάκη, η Ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ καλεσμένη της σειράς συναυλιών Music Escapades για μια διττή συναυλία ως συνθέτις και ερμηνεύτρια.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζει μια μουσική επένδυση για την avant-gade ελληνική βωβή ταινία Οι περιπέτειες του Βιλλάρ του 1924. Η πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, μια μπουρλέσκ κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Βιλλάρ, καλλιτεχνικό όνομα του Νίκου Σφακιανάκη, διάσημου κωμικού, αποκτά νέα πνοή μέσα από τον ηλεκτρισμένο ήχο της Κουκλάκη. Στο δεύτερο μέρος, η Όλγα θα ξεδιπλώσει τους ήχους που της έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό "Πυθία της dark pop electronica". DJ, συνθέτης, τραγουδίστρία: Η Όλγα ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών και από τότε η σχέση της με τη μουσική δεν σταμάτησε ποτε.

Μαζί της ο Θοδωρής Καπετανάκος στο μπάσο.

Η φωτογραφία ανήκει στον Yves Bottalico

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

11 Νοεμβρίου 2018

21:00

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

«Η Γκιλοτίνα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

Το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος», από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 παρουσιάζει το έργο «Η Γκιλοτίνα» του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

Ένα ψυχογράφημα του σύγχρονου ανθρώπου της κρίσης και μια αγωνιώδης αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου, με φόντο τον έρωτα και την κοινωνική παρακμή.

Σε μια πόλη, μια νύχτα κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης, τέσσερις άνθρωποι συναντιούνται τυχαία σε ένα κρατητήριο. Ένας άστεγος, μια επαναστάτρια , ένας μικροκλέφτης και ένας αστυνομικός. Τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι, συνυπάρχουν και συγκρούονται. Έννοιες όπως έρωτας, κοινωνικές ανισότητες, εξουσία και θάνατος, τους παρασύρουν σ ένα παιχνίδι που καθορίζεται όμως, από τους «απ’ έξω». Μέχρι να ξημερώσει, όλα έχουν ανατραπεί και τίποτε δεν είναι ίδιο. Η «Γκιλοτίνα» κάπου εκεί παραμονεύει...

Συντελεστές:

Συγγραφεας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσια: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά - Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Τάκης Μπινιάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τιτίκα Ποθητή Μαρίνου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Φωτογραφίες: Απόστολος Ντελάλης

Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Πλ. Αμερικής

Κυριακή 19:15
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Εισιτήρια
Γενική είσοδος 15€
Φοιτητικό , Άνεργοι 10€

«Κρυφός καημός» του Ανδρέα Καρκαβίτσα στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Από τη θεατρική ομάδα Tou senpleman, σε σκηνοθεσία Νίκης Δουλγεράκη.

Πριν το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 υπάρχει ανάγκη ανδρών για την απελευθέρωση του γένους και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η τελευταία ελπίδα μίας πολύτεκνης οικογένειας να προσφέρει ένα μέλος της στην επανάσταση πεθαίνει με τη γέννηση ενός ακόμα θηλυκού. Ο πατέρας αποφασίζει να μεγαλώσει το κορίτσι σαν αγόρι. Η Χρυσή γίνεται Χρύσαντος και γίνεται προσφορά στην επανάσταση.

Το έργο εστιάζει στη θέση της γυναίκας και τη μη δυνατότητα επιλογής.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκη Δουλγεράκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Tou senpleman
Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Δημουλέας
Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη
Παραγωγή: ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΤΡΙΤΑ

Παίζουν:
Πέλια Γιαννουλάτου, Ηλιάνα Μπαφέρου

Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)
Θέατρο Επί Κολωνώ - Σκηνή Black Box
Κυριακή 21:30
Σάββατο 19:00
10 Νοεμβρίου 2018 - 6 Ιανουαρίου 2019
Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€

«Νυφικό πεντοζάλι»

H ομάδα του Βρες το Δολοφόνο επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο και απόλυτα ανατρεπτικό δείπνο μυστηρίου: το γαμήλιο γλέντι της όμορφης Παρθένας με τον Ολλανδό γόνο μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν ο γαμπρός βρίσκεται νεκρός! Φήμες λένε ότι ο δολοφόνος του κρύβεται ανάμεσά στους θεατές – καλεσμένους του γάμου και όλοι είναι αποφασισμένοι να τον ανακαλύψουν!

H ομάδα του Βρες το Δολοφόνο σας καλεί να αναλάβετε ρόλο... ντετέκτιβ: αξιολογείτε τα στοιχεία που σας δίνονται, ανακρίνετε τους ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται κοντά σας, αυτοσχεδιάζουν και απαντούν αυθόρμητα σε ό,τι εσείς τους ρωτάτε, και λύνετε τους γρίφους που θα σας βοηθήσουν ανακαλύψετε τον δολοφόνο του Ολλανδού γαμπρού.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης
Επιμέλεια γρίφων: Φιλιώ Λαζανά
Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο

Ερμηνεύουν:

Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη.

The Bolshoi Ballet Live «Η Συλφίδα» - Απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα.

«Η Συλφίδα, πλάσμα ουράνιο, φαντάζει στα μάτια του Τζέιμς η τέλεια, αν και απρόσιτη, γυναίκα. Το μπαλέτο, αριστούργημα του ρομαντισμού, είναι από τα παλαιότερα γνωστά της χορευτικής φιλολογίας.»

Τη μέρα του γάμου του ο νεαρός Σκωτσέζος Τζέιμς ξυπνάει από το φιλί που του δίνει μια αιθέρια φτερωτή ύπαρξη, μια Συλφίδα. Μαγεμένος από την ομορφιά της ο Τζέιμς ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει τον ανέφικτο έρωτα… Η Συλφίδα, από τα πιο παλαιά έργα στην ιστορία της μπαλετικής τέχνης, είναι ένα κομψοτέχνημα της δανέζικης σχολής Μπουρνονβίλ. Ο γνώστης του ύφους Γιόχαν Κόμποργκ το χορογραφεί μοναδικά για τα Μπολσόι.

Mουσική: Herman Severin Løvenskiold
Χορογραφία: Johan Kobborg (βασισμένη στον August Bournonville)
Λιμπρέτο: Adolphe Nourrit & Filippo Taglioni

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

11 Νοεμβρίου 2018

17:00

Εισιτήρια

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: 8€
Γενική είσοδος: 15€

Προπώληση από: 22 Οκτωβρίου 2018

«Η λίμνη των κύκνων» στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ

Η πρώτη χορογραφία του νέου διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνου Ρήγου αποτελεί μια νέα ανάγνωση πάνω στο διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών.

Η Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.
Η γοητευτική ιστορία του πρίγκιπα Ζήγκφρηντ, της βασίλισσας των κύκνων Οντέτ, του κακού μάγου Ρόθμπαρτ και της κόρης του Οντίλ ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου, που μεταφέρει τη δράση στο μετα-αποκαλυπτικό (postapocalyptic) περιβάλλον μιας ξεραμένης λίμνης, στην οποία οι χορευτές ζουν με την ανάμνηση της φύσης στην εποχή πριν την καταστροφή. H νέα παραγωγή της Λίμνης των κύκνων αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να "ξαναδιαβαστούν" σήμερα τα κλασικά έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού.

Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Σκηνοθεσία -χορογραφία-σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Σύμβουλος δραματουργίας: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας: Μαίρη Τσαγκάρη

Με την Ορχήστρα, τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

11 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή 18:30
16 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:00
17 Νοεμβρίου 2018 Σάββατο 20:00
18 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή 18:30
22 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:00
28 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:00
29 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:00

10 Νοεμβρίου 2018 - 29 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €30, €35, €40, €45, €50, €70
Φοιτητικό, παιδικό: €12 / Περιορισμένης ορατότητας: €10

«Χανς Κόλχαας» του Τζέιμς Σόντερς

Πρόκειται για μια διασκευή της διασημότερης ίσως νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ.

Ένας ανήλεος αγώνας για δικαίωση. Ένας ήρωας που επιθυμούσε ήρεμη ζωή. Μια αδικία που οδήγησε στα άκρα. Ένα εξαγριωμένο από την καταπίεση πλήθος. Μια επανάσταση που ανέτρεψε δεδομένα. Ένα έργο που μοιάζει αφόρητα πως γράφτηκε σήμερα... Είναι η ιστορία του επαναστάτη Κόλχαας, ενός φιλήσυχου εμπόρου αλόγων που έπεσε θύμα αδικίας, εκδιώχθηκε από το δικαστικό σύστημα της εποχής και αποφάσισε μόνος του να διεκδικήσει με κάθε μέσο το δίκιο του. Είναι η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που μετατράπηκε σε ληστή και φονιά, ξεσηκώνοντας μια λυσσαλέα επανάσταση που συνεπήρε κάθε αδικημένο και κλόνισε το πολιτικό σύστημα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Κίνηση: Κική Μπάκα
Μουσική / Μουσική Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Δραματουργική Επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη
Σκηνικά / Κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης
Φωτογραφίες: Αρείων Στεφανίδης

Ερμηνεία:

Νίκος Νίκας (Χανς Κόλχαας), Σάλλη Αλ Ταπάς, Παμπίνα Γεωργίου, Ηλέκτρα Θεολόγη, Γιώργος Καρακυριάκος, Τόνια Μαράκη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Γιώργος Ξούλος, Δέσποινα Πέττα, Παναγιώτης Ράιος, James Rodi, Νίκη Σκιαδαρέση
Χώρος Τέχνης Art 63
Κυριακή 20:00
Σάββατο 21:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 8€.

«Alarms» του Μάικλ Φρέιν

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αριστούργημα του Μάικλ Φρέιν, Alarms, σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Ένα ήσυχο απόγευμα, ένα φιλικό σπίτι μετατρέπεται σ΄ ένα πεδίο μάχης που κυριαρχούν οι ήχοι και οι «κραυγές» των συσκευών και gadget που περιβάλλουν την καθημερινότητα μας. Δύο πανομοιότυπα δωμάτια ξενοδοχείου σε μια κοινή μέρα γίνονται ο τόπος του «εγκλήματος», όπου δυο σχεδόν πανομοιότυπα ζευγάρια κάνουν ένα σε βάθος παράλληλο απολογισμό της σχέσης τους και της μοναξιάς τους. Τέσσερις καλεσμένοι γάμου φορτωμένοι με πιάτα και ποτήρια κρασιού στα χέρια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, μέσα στην ανθρωποφαγική συνθήκη των προπόσεων και των τυπικών εκδηλώσεων αγάπης.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Κώστας Γάκης
Φώτα: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθος Σκηνοθέτη: Ειρήνη Αλεξάκη
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Ερμηνεύουν:

Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Βουρδαμής.

Θέατρο Άλφα Ιδέα

Κυριακή 19:00
Σάββατο 21:15

Εισιτήρια
10€ (προπώληση), 15€ (ταμείο), 12€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό,ανέργων)

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλο στο Εθνικό Θέατρο

Μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του ίδιου του Λουίτζι Πιραντέλλο Αντίο Λεονόρα!. Οι σκηνοθετικές εντολές δημιουργούν ασάφεια για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού του είναι σχήμα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο μοιάζει να γεννήθηκε για ν’ αποτυπώσει αυτή την εκρηκτική σχέση. Συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο» για το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση
της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Συντελεστές:

Μετάφραση- Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Διασκευή, Προσαρμογή, Ενορχήστρωση μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σχεδιασμός ήχου, Ενορχήστρωση: Στάθης Σκουρόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση, Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Βαρδάκα
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ευα Οικονόμου-Βαμβακά
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίνα Κωνιού
Βοηθός ενδυματολόγου: Μάριος Παναγιώτου

Κινηματογραφικά

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος, Αγγελος Παπαδόπουλος
Διευθυντής φωτογραφίας-ειδικά εφφέ: Αγγελος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Διανομή:

Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, Γιούλικα Σκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης, Λυδία Φωτοπούλου.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Αρτεμησιάδης, Γιάννης Αρτεμησιάδης

Μουσικός επί σκηνής: Νταλανίκα Λιλή

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Εθνικό Θέατρο - Κτήριο Τσίλλερ - Κεντρική Σκηνή

11 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή 19:00
14 Νοεμβρίου 2018 Τετάρτη 19:00
15 Νοεμβρίου 2018 Πέμπτη 20:30
16 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
17 Νοεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
21 Νοεμβρίου 2018 Τετάρτη 17:30
22 Νοεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
23 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
24 Νοεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
25 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή 17:30
28 Νοεμβρίου 2018 Τετάρτη 17:30
29 Νοεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
30 Νοεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00

1 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
2 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 17:30
5 Δεκεμβρίου 2018 Τετάρτη 19:00
6 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 20:30
7 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
8 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
9 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 19:00
12 Δεκεμβρίου 2018 Τετάρτη 19:00
13 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 20:30
14 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
15 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
16 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 19:00
19 Δεκεμβρίου 2018 Τετάρτη 19:00
20 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 20:30
21 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
22 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
23 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 19:00
25 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 20:30
26 Δεκεμβρίου 2018 Τετάρτη 19:00
27 Δεκεμβρίου 2018 Πέμπτη 20:30
28 Δεκεμβρίου 2018 Παρασκευή 20:30
29 Δεκεμβρίου 2018 Σάββατο 20:30
30 Δεκεμβρίου 2018 Κυριακή 19:00

1 Ιανουαρίου 2019 Τρίτη 20:30
2 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
3 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
4 Ιανουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
5 Ιανουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
6 Ιανουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
9 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
10 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
11 Ιανουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
12 Ιανουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
13 Ιανουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
16 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
17 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
18 Ιανουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
19 Ιανουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
20 Ιανουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
23 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
24 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
25 Ιανουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
26 Ιανουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
27 Ιανουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
30 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
31 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30

1 Φεβρουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
2 Φεβρουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
3 Φεβρουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
6 Φεβρουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
7 Φεβρουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
8 Φεβρουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
9 Φεβρουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
10 Φεβρουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
13 Φεβρουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
14 Φεβρουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
15 Φεβρουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
16 Φεβρουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
17 Φεβρουαρίου 2019 Κυριακή 19:00
20 Φεβρουαρίου 2019 Τετάρτη 19:00
21 Φεβρουαρίου 2019 Πέμπτη 20:30
22 Φεβρουαρίου 2019 Παρασκευή 20:30
23 Φεβρουαρίου 2019 Σάββατο 20:30
24 Φεβρουαρίου 2019 Κυριακή 19:00

10 Νοεμβρίου 2018 - 24 Φεβρουαρίου 2019

Εισιτήρια

25€ (Διακεκριμένη ζώνη), 18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης)

Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη)

Άνω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη)
Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη)
ΑμεΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)
Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)

«Λωξάντρα» στο Θέατρο Βεάκη

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα.

Ταυτότητα παράστασης:

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογράφος: Δήμητρα Γρατσιούνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν:

Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κατερίνα Αντωνιάδου, Σάρα Εσκενάζη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Χρήστος Πλαϊνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Αναστασία Τσιλιμπίου, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη.

«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Σαντούρι-Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ούτι-Κρουστά: Χρυσάνθη Τζοβάνη

Θέατρο Βεάκη

Κυριακή 18:00
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00

Εισιτήρια:

Εισιτήρια: 23€, 20€, 17€ και 15€

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα