Λύγισε ο Θάνος Μικρούτσικος - Ο κόσμος τον αποθέωσε

Μια μοναδική παράσταση. Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί αυτό που συνέβη χθες βράδυ στο Θέατρο Βράχων. Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν θεατής και πρωταγωνιστής ταυτόχρονα. Η παράσταση δεν είχε υποκριτές. Είχε μόνο αλήθεια και συναίσθημα. Είχε συγκίνηση. Για χάρη του.

Μπορεί ο ίδιος να είχε πει σε συνέντευξη του ότι δεν θέλει να κάνει συναυλία-μνημόσυνο για τον εαυτό του, αλλά η συναισθηματική φόρτιση δεν γινόταν να αποφευχθεί χθες βράδυ. Ευτυχώς, ήταν μια φόρτιση γεμάτη θετικά πράγματα. Γεμάτη αναμνήσεις που θα εμφωλεύουν για πάντα στο μυαλό των παρευρισκόντων. Και επί της σκηνής και κάτω από αυτήν.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έδινε το ρυθμό και 11 τραγουδιστές τραγουδούσαν. Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαϊδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη. 11 τέκνα του. Άνθρωποι που έμαθαν πολλά απ΄αυτόν και τους προίκισε με κομματάρες. Κάπου ανάμεσα τους και η αύρα του Μητροπάνου.

Ο Θάνος έδινε το σχόλιο του σε κάθε έναν που έβγαινε να τραγουδήσει το τραγούδι εκείνο που τους ένωσε περισσότερο. Τη μελωδία που έγραψαν μαζί με επιτυχία. Κάπου ανάμεσα στη μουσική και ο Μαρξ που μιλούσε διά στόματος του. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας ποιητής. Ο Καββαδίας πιθανώς.

Ειδικά στο τέλος, όπου όλοι μαζί τραγούδησαν τη Ρόζα γέμισε το Θέατρο δάκρυα και συναισθήματα. Ένα από τα αριστουργήματα του Θάνου. Στο φινάλε της βραδιάς, στο σημείο που ακούστηκε η τελευταία νότα. Τότε που ο Θάνος πάτησε το τελευταίο πλήκτρο. Να ένας ωραίος τίτλος για να θυμάται κανείς το βράδυ αυτό. Ίσως να είναι το δικό του Πάρτυ στη Βουλιαγμένη το βράδυ της 8ης Ιουνίου 2018.

Ένα πάρτυ που συμπαρέσυρε μέχρι και ανήλικους πιτσιρικάδες. Πιτσιρίκια που όταν γεννήθηκαν ο Θάνος θεωρείτο «πασέ». Αυτοί έγραψαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της βραδιάς. Μια από τις τρεις στιγμές που μένουν. Οι άλλες δύο είναι ο Αντρέας να δακρύζει στο πλάι του αδερφού του.

Η τρίτη, η κορυφαία, ο μοναχικός καβαλάρης. Ο Θάνος Μικρούτσικος να τρίβει τα δάκρυα στα μάτια του!

 

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα