Βαμμένα μαλλιά: Πότε πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή για να μην φύγει το χρώμα

Βαμμένα μαλλιά: Πότε πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή για να μην φύγει το χρώμα

Αν βάφεις τα μαλλιά σου θα έχεις παρατηρήσει ότι με τα συχνά λουσίματα, το χρώμα αρχίζει και ξεθωριάζει. Το μυστικό λοιπόν για να κρατήσεις την απόχρωση που βρήκες και σου άρεσε, είναι να μην λούζεις τα βαμμένα μαλλιά σου τόσο συχνά.

Ο πειραματισμός με το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου. Το να καταλήξεις στη συγκεκριμένη απόχρωση που θέλεις μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή άγχους, αλλά μόλις καταλήξεις σε μια απόφαση με την οποία είσαι ευχαριστημένη, όλα είναι διαφορετικά. Αν και είναι πολύ φθηνότερο από το να ξοδέψεις για μια νέα γκαρνταρόμπα, το βάψιμο των μαλλιών εξακολουθεί να είναι μια επένδυση και θέλεις να βεβαιωθείς ότι θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το νούμερο ένα κόλπο για να διασφαλίσεις ότι αυτό θα συμβεί: λαμβάνοντας υπόψη τη ρουτίνα μεταφροντίδας των μαλλιών, όπως ποια προϊόντα που είναι ασφαλή για το χρώμα να αγοράσεις, πόσο συχνά να πηγαίνεις για διορθώσεις ή για βαφή και τι πρέπει να γνωρίζεις πριν λούσεις τα μαλλιά σου για να αποφύγεις το τυχόν ξεθώριασμα. Σωστά, το λούσιμο των μαλλιών μας συχνά θεωρείται ως βασική αιτία ξεθωριάσματος του χρώματος, αλλά αποδεικνύεται ότι το μυστικό για το λούσιμο των μαλλιών μας μετά το βάψιμο είναι λιγότερο για το πότε και περισσότερο για το πώς. 

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένεις για να λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή; 

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το χρώμα πρέπει να σταθεροποιηθεί στα μαλλιά για λίγες ημέρες μετά τη βαφή, αυτό είναι στην πραγματικότητα απλώς ένας μύθος. Το χρώμα των μαλλιών δεν σταθεροποιείται περισσότερο από ό,τι έχει ήδη σταθεροποιηθεί αν περιμένεις για να τα λούσεις. 

Μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου όσο πιο σύντομα χρειαστεί, αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί εκείνη την ημέρα, αν είσαι φρέσκια από το κομμωτήριο. Το λούσιμο των μαλλιών αμέσως μετά το βάψιμο δεν είναι πραγματικά το πρόβλημα, το σημαντικότερο κομμάτι είναι να επικεντρωθείς περισσότερο στα προϊόντα που χρησιμοποιείς παρά στο χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ των σαμπουάν. 

Γιατί ξεθωριάζει το χρώμα μου; 

Όταν πρόκειται για τη βαφή μαλλιών, είναι πολύ πιο σημαντικό να αποτρέψεις το ξεθώριασμα της βαφής από το να την αφήσεις να «δέσει» αρχικά στα μαλλιά σου. Κάθε τούφα μαλλιών περιβάλλεται από την επιδερμίδα, η οποία είναι αυτή που παγιδεύει το χρώμα. Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, ιδιαίτερα με ζεστό νερό, κινδυνεύεις να ανοίξεις την επιδερμίδα και να αφήσεις το χρώμα να διαρρεύσει. Το λούσιμο των βαμμένων μαλλιών με πιο δροσερό νερό είναι αυτό που κάνει την επιδερμίδα των μαλλιών να παραμένει κλειστή και κρατά το χρώμα τους παγιδευμένο μέσα στις τούφες. Το ζεστό νερό κάνει την επιδερμίδα πιο πιθανό να ανοίξει και να αφήσει το χρώμα να βγει, γι’ αυτό και το χρώμα ξεθωριάζει τόσο γρήγορα.   

Πώς μπορώ να διατηρήσω το χρώμα των μαλλιών μου ζωντανό; 

Αν το κρύο ντους δεν σου ακούγεται ελκυστικό, μπορείς επίσης να λούζεις τα μαλλιά σου λιγότερο συχνά και να προσπαθείς να αποφεύγεις το νερό που είναι καυτό. Αν επιλέξεις αυτό που είναι γνωστό ως «χρώμα μόδας» για τα μαλλιά σου, όπως το έντονο ροζ, το πορτοκαλί ή το μοβ, συνιστάτε να λουστείς μόνο μία φορά την εβδομάδα και να χρησιμοποιείς εν τω μεταξύ ξηρό σαμπουάν. Αυτά τα χρώματα συνήθως απαιτούν ντεκαπάζ, η οποία μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο πορώδη και επομένως πιο πιθανό να διαρρεύσει το χρώμα στο ντους.  

Αν έχεις μόνο ανταύγειες αντί για πλήρες χρώμα μαλλιών, μπορείς να είσαι λίγο πιο χαλαρή σχετικά με τη θερμοκρασία του νερού. Λιγότερη χρωστική ουσία στα μαλλιά σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού έχει λιγότερη σημασία. Εκτός από το πόσο συχνά λούζεσαι και τη θερμοκρασία, αυτό με το οποίο τα λούζεις μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο διαρκεί το χρώμα σου. 

Το είδος του σαμπουάν, του conditioner και των προϊόντων που χρησιμοποιείς στο σπίτι είναι ο τελικός λόγος για τον οποίο το χρώμα σου θα διαρκέσει ή θα ξεθωριάσει. Τα σαμπουάν του φαρμακείου μπορεί να αισθάνεσαι ότι καθαρίζουν πραγματικά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που συνδέονται με το ξεθώριασμα του επαγγελματικού χρώματος των μαλλιών. Αν επενδύσεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείς θα συνειδητοποιήσεις πόση περισσότερη ζωή θα έχεις το χρώμα σου. Ορισμένες μάρκες σαμπουάν και conditioner από το φαρμακείο μπορεί να περιέχουν συνθετικά συστατικά όπως θειικά άλατα, parabens, σιλικόνη και άλλα συστατικά που αφαιρούν από τα μαλλιά το χρώμα τους. Όταν επενδύεις σε υψηλής ποιότητας περιποίηση μαλλιών, επενδύεσαι στο χρώμα των μαλλιών και στη συνολική τους υγεία. 

Πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις; 

Ναι, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη, ο κομμωτής σου θα το κάνει αυτό για σένα. Αν πήγες κατευθείαν από το κομμωτήριο στο γυμναστήριο και πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου μετά, μην ανησυχείς, απλώς χρησιμοποίησε πιο δροσερό νερό και ποιοτικά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σου. Οι κομμωτές συνιστούν το λούσιμο όχι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα με πιο δροσερό νερό και τα κατάλληλα προϊόντα. Μια άλλη συμβουλή για την αποφυγή της θαμπάδας είναι η τακτική χρήση μιας μάσκας βαφής μαλλιών.   

Όταν ξεπλένεις τη βαφή μαλλιών, χρησιμοποιείς σαμπουάν; 

Εάν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, όταν έρθει η ώρα να λούσεις τα μαλλιά σου, απλά χρησιμοποίησε κρύο νερό. Θα πρέπει να συνεχίσεις να τα ξεπλένεις μέχρι το νερό να τρέξει εντελώς καθαρό, πράγμα που σημαίνει ότι όλη η βαφή έχει ξεπλυθεί. Από εκεί και πέρα, μη διστάσεις να λούσεις τα μαλλιά σου με το συνηθισμένο σου προϊόν και στη συνέχεια να ακολουθήσεις με ένα conditioner. Οι οδηγίες ορισμένων κατασκευαστών απαιτούν να μην χρησιμοποιείς σαμπουάν μετά τη βαφή των μαλλιών, οπότε φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες του προϊόντος που χρησιμοποιείς. 

πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα