Eurovision 2024: Η Ιρλανδία χάνει την τελική πρόβα, ανατροπή με τη βαθμολογία της Νορβηγίας

Eurovision 2024: Η Ιρλανδία χάνει την τελική πρόβα, ανατροπή με τη βαθμολογία της Νορβηγίας

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο διαγωνισμός της Eurovision μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, η Ιρλανδία έχασε την τελευταία της πρόβα πριν τον μεγάλο τελικό.

Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει η φετινή Eurovision μετά τον σάλο που έχει προκληθεί για τη συμμετοχή του Ισραήλ, η EBU ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας Joost Klein δεν θα εμφανιστεί στον αποψινό (11.05.2024) τελικό, ενώ η τελευταία εξέλιξη θέλει το Bambie Thug που εκπροσωπεί την Ιρλανδία να χάνει την τελευταία του πρόβα.

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό οι εξελίξεις είναι δραματικές. Η Ολλανδία δήλωσε πως «Βρίσκεται σε σοκ» αναφορικά με τον ξαφνικό αποκλεισμό της, ενώ για το περιστατικό του Bambie Thug έβγαλε επίσημη ανακοίνωση η διοργάνωση λέγοντας ότι «ερευνά την επείγουσα κατάσταση».

Το περιστατικό της Ιρλανδίας

Σε story που ανέβασε το Bambie Thug αναφορικά με την πρόβα είπε: «Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζόταν επείγουσα προσοχή από την EBU

Η EBU έχει πάρει αυτό το θέμα στα σοβαρά και έχουμε κάνει μια συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα του κουστουμιού μου – λυπάμαι πραγματικά για τους θαυμαστές που ήρθαν να με δουν.

Ελπίζω αλήθεια να σας δω στην σκηνή απόψε». 

Αναμένεται να γίνει γνωστό αν τελικά θα εμφανιστεί στην σκηνή του Μάλμε η συμμετοχή της Ιρλανδίας, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό έπειτα από 6 χρόνια που έμενα εκτός από τους Ημιτελικούς. 

Η σκηνική παρουσία του Bambie Thug έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις μετά την επιλογή του να εμφανίσει μία χορογραφία που παραπέμπει σε «ανθρώπινη θυσία», στην θρησκεία του σατανισμού με το σύμβολο της πεντάλφας και τη χρήση ξορκιών και μαύρης μαγείας.

Η ενδυματολογική επιλογή θυμίζει την εικόνα που έχουν τα βαμπίρ, ως φανταστικά πλάσματα, ενώ λέγεται πως το περιστατικό το οποίο οδήγησε το Bambie Thug στο να χάσει την πρόβα οφείλεται στα κοστούμια που επέλεξε η ομάδα της να φορέσει σήμερα.

Συγκεκριμένα έγινε λόγος για ψεύτικα μακριά δόντια, ξόρκια γραμμένα πάνω στα ρούχα και το σώμα και σημαιάκια του σήματος των trans κολλημένα πάνω στα κοστούμια.

Δεν θα δώσει η Alessandra Mele το «12άρι» της Νορβηγίας

Την ίδια ώρα, η περσινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας, Alessandra Mele, ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανιστεί στον τελικό της Eurovision, όπως ήταν προγραμματισμένο για να δώσει την βαθμολογία της χώρας της. Η τραγουδίστρια εξήγησε σε βίντεό της στο Instagram τον λόγο που αποφάσισε να αποσυρθεί.

«Ενώ σήμερα θα παρουσίαζα την βαθμολογία της Νορβηγίας στον τελικό της Eurovision. Παρόλο που είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε αποφάσισα να αποσυρθώ. Το motto του διαγωνισμού είναι “Ενωμένοι από τη μουσική“, είναι ο λόγος που κάνω μουσική αλλά τώρα αυτές οι λέξεις είναι άδειες. Ανοίξτε τα μάτια σας και την καρδιά σας. Συμβαίνει μία γενοκτονία αυτή τη στιγμή. Ελευθερώστε την Παλαιστίνη». 

 Η Alessandra έκανε λόγο για τον πόλεμο στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αποσύρθηκε ως ένδειξη στήριξης στην Παλαιστίνη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα