Σασμός: Ο Μανόλης χάνει το μυαλό του κι αποφασίζει να φύγει - Ο Νικηφόρος αλλάζει ριζικά

Σασμός: Ο Μανόλης χάνει το μυαλό του κι αποφασίζει να φύγει - Ο Νικηφόρος αλλάζει ριζικά

Μανόλης και Νικηφόρος θα μας απασχολήσουν ξανά στο δεύτερο κύκλο της αγαπημένης σειράς του Alpha Σασμός.

Από την μια ο Μανόλης, ο οποίος μετά τον θάνατο του Άγγελου τρελαίνεται, χάνει το μυαλό του κι αποφασίζει να φύγει στην Αμερική.

Ο Μανόλης δεν μπορεί να ηρεμήσει από τις ενοχές, αφού, είπε όλη την αλήθεια στον Άγγελο για την δολοφονία του Στεφανή κι ύστερα από λίγες ώρες ο γιατρός βρέθηκε νεκρός. 

Πιστεύει ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του Άγγελου και δε θα μπορέσει να συγχωρήσει ποτέ τον εαυτό του. Ενώ από την άλλη, ο Νικηφόρος θα είναι ένα από τα τραγικά πρόσωπα που θα δούμε. Ο νεαρός Σταματάκης θα έρθει αντιμέτωπος με νέες περιπέτειες, ενώ θα βρεθεί ολομόναχος στην Κρήτη να υποφέρει.

Ο φόνος του γιατρού είναι η αφορμή για να κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του. Η Κλαίρη βλέπει ότι ο σύντροφός της την αποφεύγει, ενώ εκείνη προσπαθεί να τον πλησιάσει και να τον στηρίξει. Ο πόνος, όμως, είναι βαθύς για τον νεαρό και δε θέλει να πληγωθεί κανένας άλλος. Αρκετό πόνο έχει βιώσει τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι. Δε θα αργήσει, λοιπόν, να πάρει μία πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή του, ο καθηγητής του Μανόλη, ο Παπαφράγκος θα του δώσει μία πολύ καλή συμβουλή, αφού τον βλέπει σιγά σιγά να βυθίζεται στο σκοτάδι. «Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε απασχολεί, αλλά πάντα υπάρχει η προοπτική να φύγεις, έστω για για λίγο μακριά προκειμένου να ηρεμήσεις», θα του πει.

Τότε ο Μανόλης, θα πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την Άνω Ποριά και την Κρήτη και να πάει στην Αμερική, αφήνοντας πίσω το πληγωμένο παρελθόν του. Εκεί θα κάνει μία νέα αρχή. Άλλωστε, η σχέση του με την Κλαίρη έχει πλέον τελειώσει. Το ζευγάρι θα χωρίσει οριστικά με την κοπέλα να καταρρέει στην απόφαση του Μανόλη να φύγει από το νησί. Ύστερα από αρκετό καιρό, όμως, ο Μανόλης θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Κρήτη εξαιτίας ορισμένων οικογενειακών ζητημάτων. Η Κλαίρη θα τον περιμένει;

 Τώρα, τα βάσανα του Νικηφόρου ξεκίνησαν ήδη από τον πρώτο κύκλο όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του. Μπορεί να είχαν συχνές διαφωνίες, αλλά τον αγαπούσε πολύ και ο χαμός του τού κόστισε. Πατρική φιγούρα έγινε ο Μαθιός, τον οποίο είχε σε μεγάλη εκτίμηση. Ο θείος του, όμως, πλέον βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Ο Νικηφόρος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο θείος του – και παρολίγον πατριός του – σκότωσε τον Άγγελο. Ο Νικηφόρος ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στο σκοτάδι και προσπαθεί να διαχειριστεί ακόμη μία απώλεια. Η Βασιλική βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας της ζωής της βρίσκεται στη φυλακή. Αυτό το ζευγάρι είχε περάσει πολλά βάσανα. Εκεί που πήγαινε να ησυχάσει εμφανίστηκε ο Αντώνης και συνέλαβε τον Μαθιό. Όλο το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, αφού μία ακόμη δολοφονία έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Μαθιός φωνάζει ότι είναι αθώος και ο Νικηφόρος θέλει πολύ να τον πιστέψει. Μέχρι να αποδειχθεί ότι ο θείος του δεν είναι ο δολοφόνος του Άγγελου κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Την ίδια στιγμή, ο καλύτερός του φίλος φέρεται πολύ παράξενα. Ο Μανόλης απομακρύνεται σταδιακά από τον Νικηφόρο και ο τελευταίος δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η απόφαση του Μανόλη να φύγει για την Αμερική. Αυτή η εξέλιξη θα διαλύσει τον Νικηφόρο, ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί ότι θα μείνει ολομόναχος στην Κρήτη. Παρόλα αυτά, θα σταθεί στον φίλο του και πιστεύει ότι θα του κάνει καλό μία αλλαγή. Σταδιακά, όμως, ο νεαρός Σταματάκης θα αρχίζει να αλλάζει και από ένα γλυκό παιδί θα γίνει αδίστακτος. Αποκορύφωμα θα είναι ο θάνατος της μητέρας του που θα τον εξοργίσει σε σημείο που να διψάει μόνο για εκδίκηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα