Έλενα Ακρίτα - Κώστας Βαξεβάνης: Κόντρα για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη

Έλενα Ακρίτα - Κώστας Βαξεβάνης: Κόντρα για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη

«Είσαι φάουλ» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, απευθυνόμενη προς τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, για το γεγονός ότι αποκάλεσε «ξένο» τον νέο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τον εκδότη να της απαντά με νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του.

Η πρώτη ανάρτηση από τον Κώστα Βαξεβάνη, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα ανέφερε: «11 εκατ. Έλληνες, αλλά απ ο,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπουργό απ το εξωτερικό, χωρίς ελληνική ιθαγένεια. Δεν του κάνει κανένας στη χώρα ή δεν δέχεται κανένας;».

«Κωστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρηστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι. Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τυπικά είσαι σωστός. Ο πατέρας μου, προκειμένου να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, άλλαξε την αγγλική του υπηκοότητα με την ελληνική. Όταν υπουργοποιήθηκε ήταν Έλληνας υπήκοος. Για τον Κρανιδιώτη δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει γίνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά η το ‘ξένος’ ως διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους χτυπάει βαρύ», έγραψε στην απάντησή της η Έλενα Ακρίτα.

 Η απάντηση Βαξεβάνη
«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων, είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.

Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.

ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας».

 Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα κοινοποίησε την απάντηση του δημοσιογράφου σχολιάζοντας: «Και η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη. Για να είμαστε δίκαιοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα