Eurovision 2019: Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το κόστος της ελληνικής συμμετοχή

Eurovision 2019: Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το κόστος της ελληνικής συμμετοχή

Η ελληνική δημόσια τηλεόραση μέσω της Διαύγειας ανακοίνωσε το κόστος που θα επιβαρυνθεί, για την συμμετοχή μας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το κόστος της συμμετοχής μας στον φετινό διαγωνισμό θα καλυφθεί αποκλειστικά από την ελληνική δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με το eurovisionfun.com, η απόφαση αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση, την στιγμή μάλιστα που η ΕΡΤ από την επαναλειτουργία της έχει δαπανήσει πολύ μεγαλύτερα ποσά, για τηλεοπτικά projects με πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις, την στιγμή που ο Διαγωνισμός της Eurovision της φέρνει κάθε χρόνο τηλεθέαση που ξεπερνά το 50%.

Εκτός όμως από την εμπορική αξία του διαγωνισμού, το γεγονός ότι η ΕΡΤ καλύπτει μόνη της τα έξοδα, της επιτρέπει να κάνει την επιλογή του καλλιτέχνη που επιθυμεί, όπως και να μην εγκλωβίζεται σε καταστάσεις που βιώσαμε πέρσι, με την ακύρωση του ελληνικού τελικού, αμαυρώνοντας την εικόνα της στο εξωτερικό με το χειρότερο τρόπο, συμπληρώνει το eurovisionfun.com.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της ΕΡΤ, το συνολικό κόστος που θα καλύψει η ελληνική δημόσια τηλεόραση για την φετινή μας συμμετοχή στο διαγωνισμό, ανέρχεται στα 326. 855 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ και λοιπών φόρων.

Αυτό περιλαμβάνει τα δικαιώματα μετάδοσης των δύο ημιτελικών και του τελικού, την εκπομπή παρουσίασης της ελληνικής συμμετοχής, δύο ακόμη εκπομπές για την παρουσίαση των 42 συμμετοχών, αλλά και τα έξοδα της ελληνικής αποστολής τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο και την αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Μαρία Κουφοπούλου, το «Better Love», το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Katerine Duska στο Τελ Αβίβ, θα δοθεί στη δημοσιότητα σε ειδική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα