Τέσσερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δεν βλέπεις την παραμικρή διαφορά στο σώμα σου

Τέσσερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δεν βλέπεις την παραμικρή διαφορά στο σώμα σου

Μπορεί να πηγαίνεις συνέχεια στο γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θες κι όλο απορείς κι αναρωτιέσαι τι φταίει.

Αν δεν σου έχει περάσει από το μυαλό, εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή σειρά και να σε βοηθήσουμε να συνειδητοποίησεις τα λάθη που κάνεις.

4 συνήθειες που έχεις στο γυμναστήριο και πρέπει να τις αλλάξεις ASAP

Έχεις πάθει... εμμονή με τα ίδια μηχανήματα
Ναι, αφού έχεις πάρει το... κολάι σε κάποια από αυτά, κάθε φορά που επισκέπτεσαι το γυμναστήριο τρέχεις γρήγορα εκεί.

Είσαι σίγουρη πια ότι μετά από τόσο καιρό εκτελείς τις ασκήσεις σωστά και πια δεν μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις κάποιο καινούργιο μηχάνημα.

Και αυτό φυσικά δεν είναι σωστό αλλά λάθος και μάλιστα μέγα. Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί το σώμα σου... συνηθίζει σε συγκεκριμένα πράγματα που κάνεις και πια δεν αποδίδει στο maximum.

Γι' αυτό αν έχεις πέσει σε αυτή την παγίδα μίλα αμέσως με τον γυμναστή σου και ζήτα του να σου φτιάξει ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Τα δίνεις όλα στην αερόβια χωρίς προηγουμένως να έχεις φάει κάτι
Είναι γνωστό πως αν δεν φας πριν από την άσκησή σου, το σώμα σου θα χρησιμοποιήσει ως πηγή καυσίμων τους μυς σου και όχι το λίπος σου.

Γι' αυτό σε συμβουλεύουμε να μην γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι. ΟΚ, δεν σου είπε να φας ότι βρεις μπροστά σου, αλλά μια σειρά από τροφές και σνακ που θα σου δώσουν την ενέργεια που θες και θα αυξήσουν την απόδοσή σου.

Πες λοιπόν ναι σε μια μπανάνα ή ένα μήλο, σε δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα κ.α.

Κάνεις υπερβολικά μεγάλα διαλλείματα ανάμεσα στα σετ
Αυτό σίγουρα είναι κάτι που επαναλαμβάνεις συνεχώς και δεν του δίνεις την παραμικρή σημασία. Τι εννοούμε; Μα το αυτονόητο... Ξεχνιέσαι και φεύγεις από το στόχο σου που είναι άσκηση και ανάμεσα στα σετ πιάνεις την κουβέντα με την διπλανή σου, μιλάς στο τηλέφωνο, ψωνίζεις online, διαβάζεις το βιβλίο σου κ.α.

Αποτέλεσμα; Η προσπάθειά σου πάει στράφι, αφού έτσι χαλαρώνεις, οι σφυγμοί σου πέφτουν και ο μεταβολισμός σου σταματάει να τρέχει.

Το ιδανικό είναι να ξεκουράζεσαι ένα με ενάμιση λεπτό ανάμεσα στα σετ και μετά να επιστρέφεις.

Ακολουθείς άσκηση μόνο με βάρη ή αερόβια

Θα στο πούμε ξανά και ξανά. Όλα αποδίδουν όταν γίνονται συνδυαστικά -ναι, όχι μόνο στη γυμναστική αλλά και σε πολλά πράγματα.Μόνο και μόνο τότε ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει ρολόι και σύντομα θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Διαφορετικά δεν γίνεται δουλειά.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα