Ποιες τροφές επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός σου

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός σου

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν μια περίεργη μυρωδιά στο σώμα σας; Πιθανότατα γνωρίζετε ότι μια παραγγελία σκορδόψωμου ή ένα μπολ κρεμμυδόσουπας θα επηρεάσει την αναπνοή σας, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν τροφές που μπορεί να επηρεάσουν τη μυρωδιά του σώματός σας;

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός σας

Ουσιαστικά, τα τρόφιμα που επηρεάζουν περισσότερο τη μυρωδιά του σώματός σας είναι αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θειικό οξύ. Εδώ είναι οι τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγή στο άρωμά σας και γιατί:

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά όπως το κάρυ και το κύμινο, όχι μόνο μπορούν να παραμείνουν για ώρες στην αναπνοή σας, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν το πώς μυρίζουν τα μαλλιά σας, το δέρμα σας και τα ρούχα σας. Αυτά τα μπαχαρικά περιέχουν επίσης πτητικές ενώσεις που μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματός σας και να απελευθερωθούν μέσω των ιδρωτοποιών αδένων σας, οδηγώντας σε μια ξεχωριστή οσμή.

Κόκκινο κρέας

Εάν είστε λάτρεις του κόκκινου κρέατος, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια ακόμη πηγή που επηρεάζει τη μυρωδιά του σώματός σας. Όταν τρώτε κόκκινο κρέας, μπορεί να απελευθερώσει άοσμες πρωτεΐνες μέσω της εφίδρωσης. Όταν όμως αυτές οι πρωτεΐνες αναμειγνύονται με τα βακτήρια του δέρματος, η μυρωδιά τους εντείνεται.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα αγαπημένα σας λαχανικά μπορεί επίσης να προκαλούν κάποια απροσδόκητη μυρωδιά. Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι απελευθερώνουν θειικό οξύ. Αυτό το άρωμα εντείνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή ή τα αέρια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα