Τέσσερις απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην πέψη

Τέσσερις απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην πέψη

Κάποιες μέρες του χρόνου τείνουμε να καταναλώνουμε πιο ζαχαρούχα, λιπαρά και πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα. Μία τέτοια μέρα είναι η Κυριακή του Πάσχα, όπου μάλιστα έρευνες έχουν δείξει, ότι ο μέσος ενήλικας λαμβάνει τότε, κατά μέσο όρο 6000 θερμίδες. Άρα είναι επόμενο να αισθανθούμε δυσπεψία και καούρα.

Αν εσύ θέλεις να αποφύγεις τέτοια συμπτώματα και γενικότερα να βελτιώσεις την πεπτική σου υγεία, πόσο μάλλον αν υποφέρεις από χρόνια πεπτικά προβλήματα, υπάρχουν μερικές ασκήσεις, που μπορείς να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου και να βοηθήσουν στην καλύτερη πέψη. Αυτές ποικίλλουν σε δυσκολία και ένταση και τις προτείνει η ομάδα του Alabama Colon & Rectal Institute.

Περπάτημα
Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πεπτική σου κατάσταση. Κατά τη διάρκεια μίας βόλτας, το πεπτικό σύστημα ενεργοποιείται από την κίνηση. Αυτή η κινητικότητα αναγκάζει το στομάχι και τα έντερα να συστέλλονται, ωθώντας τα τρόφιμα και τα απόβλητα σε όλο το σύστημα πιο αποτελεσματικά.

Περπατώντας μόνο μερικά τετράγωνα καθημερινά, μπορεί να μειωθεί το φούσκωμα και να έχεις πιο σταθερές κενώσεις του εντέρου. Μπορείς να περπατάς 20-30 λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα και να αυξήσεις τα χιλιόμετρα, μόλις νιώσεις πιο άνετα.

Yoga
Η yoga έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την υγεία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, ορισμένες στάσεις yoga, όπως «ο κάτω σκύλος», «η πόζα με σκάφος ή Navasana», και «η στάση του παιδιού» μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να χαλαρώσουν τους μύες, ενώ παράλληλα να ενισχύσουν τον πυρήνα σου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα