Κορωνοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και αντισηπτικά

Κορωνοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και αντισηπτικά

Με τον κορωνοϊό και τις εποχικές ιώσεις να καλπάζουν, παιδιά γύρισαν στα σχολεία ακόμη και με μάσκες, προκειμένου να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι απουσίες πέντε ημερών δικαιολογούνται και για τη νόσηση από ίωση ή γρίπη, πέραν του κορωνοϊού.

Αύξηση κρουσμάτων, πίεση στα νοσοκομεία

Το άνοιγμα των σχολείων θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, εκτιμούν οι επιστήμονες, γεγονός που θα επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία αγγίζουν τους 1.500, με την κάλυψη των απλών κλινών να βρίσκεται στο 50% και το υπουργείο Υγείας να εκπονεί σχέδιο για προληπτική εξασφάλιση περισσότερων κλινών εντατικής, κάνοντας παράλληλα έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε:  «Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα με το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού. Έχουμε περίπου 190.000 εμβόλια έναντι του Covid αυτή τη στιγμή και κλεισμένα 50.000 ραντεβού. Έχουμε ένα πολύ υψηλό κύμα γρίπης, έχει ήδη εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού της χώρας άνω των 60 ετών».

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες καταγράφεται συνεχής αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, τόσο για τα περιστατικά κορωνοϊού όσο και για περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων.

Ασφυκτική πίεση στο νοσοκομεία της χώρας

Η τάση όσον αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δυστυχώς αυξητική από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο εφημέρευε σήμερα ήταν και πάλι αυξημένες οι εισαγωγές. Το νοσοκομείο «Σωτηρία» παρουσιάζει αύξηση στις εισαγωγές κατά 45% τον τελευταίο μήνα και 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 20/12/23 καταγράφηκαν 86 εισαγωγές, σε σχέση με τις 05/01/24 που οι εισαγωγές ήταν 118.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα