Πέντε λόγοι που θα σε πείσουν να τρως γιαούρτι κάθε μέρα

Πέντε λόγοι που θα σε πείσουν να τρως γιαούρτι κάθε μέρα

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο και προβιοτικά, το γιαούρτι έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με την υγεία των οστών και του εντέρου, όπως και με τη διαχείριση του βάρους.

Γνωρίζεις όμως άλλα πιθανά οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης γιαουρτιού; Συνέχισε απλά να διαβάζεις.

Θα ενισχύσεις τον οργανισμό σου με πρωτεΐνες

Το γιαούρτι, ειδικά το ελληνικό, μπορεί να είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, με χαμηλά επίπεδα ζάχαρης και λίπους. Επειδή η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει να χορτάσεις μειώνοντας τις ορμόνες της πείνας και ελαχιστοποιώντας τις λιγούρες, μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το γιαούρτι μπορεί να είναι ιδανική προσθήκη στην καθημερινή σου διατροφή.

Το γιαούρτι σε βοηθά να κρατάς την αρτηριακή πίεση σε υγιή επίπεδα
Έρευνες δείχνουν ότι το γιαούρτι κάνει καλό στην καρδιά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hypertension, διαπίστωσε ότι η υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά γιαουρτιού, συνδέθηκε με λιγότερες περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης στους ενήλικες. Μια άλλη μελέτη, διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί επίσης να σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει.

Τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης μπορεί επίσης να μειωθούν
Μαζί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, το γιαούρτι μπορεί επίσης να βοηθήσει την καρδιά σου, ενισχύοντας τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dairy Sciences εξέτασε τις επιδράσεις του γιαουρτιού σε συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές βρήκαν ήταν ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού συσχετίστηκε με χαμηλότερη LDL και ολική χοληστερόλη.

Θα αυξήσεις την πρόσληψη ασβεστίου
Εκτός από την πρωτεΐνη, μια χρήσιμη θρεπτική ουσία που το γιαούρτι μπορεί να παρέχει στο σώμα σου, είναι το ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για λειτουργίες που σχετίζονται με τους μύες, τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά. Τα οστά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και όταν δεν καταναλώνεις αρκετό ασβέστιο μέσω των τροφών, το σώμα σου αρχίζει στην πραγματικότητα να τραβάει ασβέστιο από αυτά. Για αυτό το λόγο η κατανάλωση τροφών, πλούσιων σε ασβέστιο είναι τόσο σημαντική.

Αν τρως γιαούρτι κάθε μέρα ενισχύεις το πεπτικό σου σύστημα
Ενώ η λέξη «βακτήρια» μπορεί να πυροδοτήσει αυτόματα αρνητικούς συσχετισμούς, υπάρχουν «καλά» βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Ένας τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα αυτών των καλών βακτηρίων είναι η κατανάλωση προβιοτικών: Ζωντανών μικροοργανισμών που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι.

Η διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου, προάγει την κανονικότητα του εντέρου, μειώνει το φούσκωμα και τη γενική, γαστρεντερική δυσφορία και μετριάζει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο του Crohn, την ελκώδη κολίτιδα και το IBS.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι όλα τα πλούσια σε προβιοτικά. Οι ειδικοί συνιστούν γιαούρτια που στην ετικέτα τους δείχνουν ότι περιέχει ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες καλών βακτηρίων. Εκτός από αυτό, εφόσον διαλέγεις ένα προϊόν που δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, το γιαούρτι μπορεί σίγουρα να είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό συστατικό της καθημερινής σου διατροφής.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα