Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε καθημερινά για να χάσετε βάρος

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε καθημερινά για να χάσετε βάρος

Μπορεί να προσέχουμε την διατροφή μας ή να γυμναζόμαστε εντατικά και όμως να μην βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στη γραμμή μας. Κάποιες συνήθειες που ακολουθούμε ίσως σαμποτάρουν τον στόχο μας, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί. Η διατροφολόγος Itziar Digón περιγράφει πως το σώμα έχει τους ρυθμούς του τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε ώστε να μην του ασκούμε πίεση. Από την άλλη η Dr. Mar Mira προσθέτει: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το βάρος. Η κατακράτηση υγρών, οι ορμόνες, μπορούν να επηρεάσουν το βάρος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χάνετε βάρος.

Μπορεί να χάνετε βάρος και να κερδίζετε μϋική μάζα
Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν ο στόχος είναι να χάσετε βάρος και ακολουθείτε ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης. Όπως εξηγεί η trainer Sara Álvarez: Όταν χάνετε ένα κιλό λίπος αλλά κερδίζετε ένα κιλό μυϊκής μάζας, διατηρείτε το ίδιο βάρος αλλά η σύσταση του σώματος και ο όγκος διαφέρουν. Ο δείκτης της ζυγαριάς λοιπόν δεν πρέπει να λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς.

Η διαφορά των δύο κιλών
Πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε φορά την ίδια ώρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες, ακόμα και τότε όμως το βάρος μπορεί να διαφέρει. Μπορεί να υπάρχει διαφορά δύο κιλών, αν λάβουμε υπόψη το νερό που έχουμε καταναλώσει, την ποσότητα φαγητού ή την λειτουργία του εντέρου. Το βάρος μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες όπως και οι συνήθειές. Να θυμάστε επίσης πως οι οικιακές ζυγαριές δεν έχουν την ίδια ακρίβεια με τις επαγγελματικές.

Η ιδανική συχνότητα
Αν ανήκετε σε αυτούς που ζυγίζονται καθημερινά και απογοητεύονται επειδή δεν βλέπουν αποτέλεσμα, τότε ίσως σαμποτάρετε την προσπάθειά σας. Θα πρέπει λοιπόν να βάλετε στόχο να ζυγίζεστε μια φορά ανά δύο εβδομάδες ή έστω μια φορά την εβδομάδα και πάντα την ίδια ώρα και μέρα της εβδομάδας. Η ιδανική στιγμή είναι το πρωί της Τετάρτης ή της Πέμπτης, και σίγουρα όχι την Δευτέρα καθώς οι υπερβολές του σαββατοκύριακου οδηγούν συνήθως σε κατακράτηση υγρών.

Το ιδανικό είναι να αισθάνεστε καλά όταν φοράτε τα ρούχα σας, το γνωστό the jean test δηλαδή. Αν τα ρούχα σας έχουν την σωστή εφαρμογή τότε το βάρος είναι απλά ένας αριθμός.

vogue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα