Οι χειρότερες τροφές για άντρες άνω των 40

Οι χειρότερες τροφές για άντρες άνω των 40

Aν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, ορισμένες επιλογές στον τρόπο ζωής μπορούν είτε να επιβραδύνουν είτε να επιταχύνουν το ρολόι της βιολογικής ηλικίας (ή αλλιώς, ένα μέτρο της υγείας που βασίζεται στην ποιότητα της σωματικής κατάστασης και της πνευματικής οξυδέρκειας).

Για τους άντρες, σύμφωνα με το eatthis.com, που βρίσκονται στη δεκαετία των 40, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που ακολουθούν παρακάτω, αν θέλουν να βοηθήσουν την υγεία τους -τόσο σωματική, όσο και πνευματική.

 Κρεμώδεις σάλτσες
   
«Τα κρεμώδη ντρέσινγκ, οι κρεμώδεις σάλτσες και τα κρεμώδη αλείμματα όπως η μαγιονέζα είναι συνήθως πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά. Η συνεχής πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της κακής χοληστερόλης καθώς και σε πρόσθετες θερμίδες, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση του σωματικού βάρους», εξηγεί η Amy Goodson, συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook.

«Αντικαταστήστε τη βινεγκρέτ βαλσάμικου με κρεμώδεις σάλτσες σαλάτας, σκεφτείτε ντιπ με βάση το γιαούρτι, χρησιμοποιήστε σάλτσες μαρινάρας ή σάλτσες με βάση το ελαιόλαδο στα ζυμαρικά και δοκιμάστε επάλειψη όπως μουστάρδα ή ακόμα και πουρέ αβοκάντο σε σάντουιτς και wraps», προτείνει η Goodson.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlfe

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα