Βρώμη: Τα λάθη που κάνεις και σε παχαίνουν

Βρώμη: Τα λάθη που κάνεις  και σε παχαίνουν

Το πλιγούρι βρώμης (oatmeal) είναι μια δημοφιλής επιλογή πρωινού για όσους θέλουν να διατηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή να χάσουν βάρος. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωινό. Ωστόσο, παρά τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, το πλιγούρι βρώμης μπορεί επίσης να είναι και ένας τρόπος να κερδίσεις βάρος, εάν δεν καταναλωθεί με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα λάθη στη βρώμη που θα μπορούσαν να σε παχύνουν.

Προσθέτεις πάρα πολλά γλυκαντικά 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν ετοιμάζεις πλιγούρι βρώμης είναι η προσθήκη μεγάλης ποσότητας γλυκαντικού. Ενώ κάποιο γλυκαντικό μπορεί να βελτιώσει τη γεύση της βρώμης, μπορεί επίσης να προσθέσει ανεπιθύμητες θερμίδες στο γεύμα. Σίγουρα προτίμησε φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου αντί επεξεργασμένων γλυκαντικών και πρόσεξε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φρούτα όπως μπανάνες, μούρα ή μήλα για να γλυκάνεις το πλιγούρι.

Επιλέγεις λάθος τύπο βρώμης:

Μερικοί τύποι βρώμης ή γκρανόλα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες. Επίλεξε απλή, κομμένη βρώμη και πρόσθεσε τις δικές σου γεύσεις και γαρνιτούρες.

Δεν μετράς τις μερίδες 

Ενώ το oatmeal είναι μια υγιεινή επιλογή πρωινού, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να προσέχεις το μέγεθος της μερίδας σου. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται το σώμα σου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Για να το αποφύγεις, μέτρησε προσεκτικά τις μερίδες και τήρησε το προτεινόμενο μέγεθος μερίδας.

Χρησιμοποιείς επικαλύψεις με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

Η προσθήκη επικαλύψεων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως βούτυρα, κρέμα γάλακτος ή γάλα με πλήρη λιπαρά στο πλιγούρι μπορεί να αυξήσει γρήγορα τον αριθμό των θερμίδων του γεύματός. Αντ 'αυτού, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά ή εναλλακτικές λύσεις γάλακτος φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας. Μπορείς επίσης να προσθέσεις υγιεινές επικαλύψεις όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους ή γιαούρτι για να ενισχύσεις  τη θρεπτική αξία του.

Δεν προσθέτεις αρκετή πρωτεΐνη

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων, αλλά μπορεί να στερείται πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή του μυϊκού ιστού και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να προσθέσεις πρωτεΐνη στο πλιγούρι βρώμης, δοκίμασε να προσθέσεις ξηρούς καρπούς, σπόρους ή ελληνικό γιαούρτι ή πρόσθεσε λίγη σκόνη πρωτεΐνης.

Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή πρωινού, αλλά είναι σημαντικό να προσέχεις τον τρόπο που το προετοιμάζεις. Απόφυγε αυτά τα λάθη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση βάρους και απόλαυσε ένα νόστιμο και ισορροπημένο πρωινό που θα τροφοδοτήσει τη μέρα σου.

Shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα