Τι πρέπει να κάνουμε για απαλλαγούμε από τα επιπλέον κιλά που πήραμε τις γιορτές;

Τι πρέπει να κάνουμε για απαλλαγούμε από τα επιπλέον κιλά που πήραμε τις γιορτές;

Αν μπορούμε να μιλήσουμε για την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου τότε οι γιορτές είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής. Η αλήθεια είναι ότι τις εορταστικές ημέρες που πέρασαν, δεν χωρούσαν αυστηροί κανόνες διατροφής, δίαιτες και περιορισμοί, σκεπτόμενοι το βάρος μας.

Ετσι χαλαρώσαμε και απολαύσαμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά. Σαν αποτέλεσμα αυτής της χαλάρωσης έρχεται αρκετά συχνά και μια αύξηση βάρους.

Αν λοιπόν μπορούμε να θέσουμε έναν από τους πρώτους στόχους της νέας χρονιάς, αυτός ας είναι το να επανέλθουμε στο βάρος που είχαμε πριν τις γιορτές ( ακόμα και αν θέλεις να χάσεις περισσότερο βάρος οι στόχοι σου πρέπει να είναι κάθε φορά βραχυπρόθεσμοι για να είναι εφικτοί).

Νο 1 Ξεκινήστε άμεσα
Ο χρόνος είναι σύμμαχος και όσο πιο άμεσα κινηθείτε τόσο πιο εύκολα θα αποχωριστείτε το extra βάρος. Το σώμα μας χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα βάρους είτε πρόκειται για αύξηση είτε πρόκειται για απώλεια, οπότε αν ενεργοποιηθείτε άμεσα θα καταφέρετε με σχετική ευκολία να επιστρέψετε στο σύνηθες βάρος σας.

Νο 2 Δημιουργήστε ένα υγιεινό περιβάλλον
Τα γιορτινά τραπέζια αφήνουν πίσω τους φαγητά και γλυκά που συνήθως αποτελούν εμπόδιο στο να επιστρέψουμε σε καλές διατροφικές συνήθειες.

Αποχωριστείτε λοιπόν ό,τι μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθειά σας (τοποθετήστε τα στην κατάψυξη, μοιράστε σε φίλους ή άλλους ανθρώπους) και φροντίστε να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα θρεπτικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς).

Νο 3 Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας
Ο τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας είναι να κάνετε συχνά γεύματα, αποφύγετε υπερβολικούς περιορισμούς, δίαιτες-express και αποτοξίνωσης, οι οποίες μπλοκάρουν τον μεταβολισμό, όπως επίσης δεν συντελούν στο να χτίσετε μια υγιή σχέση με το φαγητό.

Νο 4 Διατροφική ρουτίνα
Επιστρέψτε στη διατροφική σας ρουτίνα ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό, μεσημεριανό βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή και ένα ελαφρύ βραδινό. Πολύ σημαντικό ρόλο έχουν και τα ενδιάμεσα snack, γι’ αυτό δεν πρέπει να παραλείπονται. Ρυθμίζουν τη γλυκόζη, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Νο 5 Ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων για να ελέγχετε το βάρος σας
Η διαδικασία του ημερολογίου τροφίμων αφορά την καταγραφή του είδους, της ποσότητας και της ώρας που καταναλώθηκε ένα γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε στο τέλος της ημέρας μια εικόνα των διατροφικών σας επιλογών, κάτι το οποίο είναι πολύ βοηθητικό στο να εντοπίσουμε λάθη σε συνήθειες.

Νο 6 Γυμναστείτε
Ναι, η άσκηση κάνει θαύματα στο σώμα, ειδικά αν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή, μην αργήσετε λοιπόν να επιστρέψετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Ακόμα και αν δεν κάνετε κάτι οργανωμένο το περπάτημα αποτελεί μια πολύ καλή λύση που θα σας βοηθήσει με ευκολία να επιστρέψετε στο βάρος σας.

Νο 7 Ενυδατωθείτε επαρκώς
Η επαρκής κατανάλωση νερού συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και βοηθά στην απομάκρυνση τοξινών και στη μείωση του αισθήματος της πείνας. Υπολογίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον το 3% του βάρους σας καθημερινά.

Νο 8 Ρουτίνα ύπνου
Ο ύπνος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον έλεγχο του βάρους και της υγείας γενικότερα. Αν μέσα στις γιορτές έχετε αποδιοργανωθεί, επιστρέψτε στη ρουτίνα μιας καλής ποιότητας ύπνου και θα καταφέρετε να περιορίσετε αρκετά και τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνετε.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα