Γυμναστική στο σπίτι: 5 προτεινόμενα όργανα γυμναστικής

Γυμναστική στο σπίτι: 5 προτεινόμενα όργανα γυμναστικής

Γυμναστική: Ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία. Η συχνή σωματική άσκηση δεν μας βοηθά απλώς να νιώθουμε, να λειτουργούμε και να κοιμόμαστε καλύτερα, αλλά μπορεί επιπλέον να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων ασθενειών, σύμφωνα με το ygeiamou.

Πολλές φορές, οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας μας κρατούν απασχολημένους, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουμε χρόνο να ασκούμαστε καθημερινά ή να μας λείπει η όρεξη για γυμναστική, εξαιτίας της κούρασης που μας δημιουργούν οι καθημερινές μας υποχρεώσεις. Παράλληλα, το κόστος της συνδρομής σε ένα γυμναστήριο είναι άλλος ένας αποθαρρυντικός παράγοντας.

Όλα αυτά, όμως, μπορούν να αντιμετωπιστούν με 5 απλά όργανα γυμναστικής που μπορούμε να έχουμε και στο σπίτι μας. Είναι φθηνά, ελαφριά, εύκολα στη χρήση και θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε μια σωστή ρουτίνα άσκησης, χωρίς επιπλέον κόπο.

Με βάση τις επίσημες συστάσεις από τις ιατρικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνιστάται να αφιερώνουμε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, που βοηθά στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Παράλληλα με την αερόβια άσκηση, θα ήταν ιδανικό να προσθέσετε στην εβδομαδιαία προπόνησή σας και δύο ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, που θα ενισχύσουν τη δύναμη του σώματός σας.

Υιοθετήστε κι εσείς ένα πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι με αυτά τα 5 απλά όργανα γυμναστικής:

Σχοινάκι

Το σχοινάκι αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε. Αυτή η δραστηριότητα δυναμώνει την καρδιά, αποτελώντας μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Αποτελεί, επιπλέον, ιδανική εναλλακτική λύση για τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για να βγείτε έξω για περπάτημα ή τρέξιμο. Τέλος, το σχοινάκι είναι μια άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί από οποιοδήποτε άτομο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Στρώμα γυμναστικής

Το στρώμα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη γυμναστική στο σπίτι, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε πολλές ασκήσεις με ασφάλεια, προστατεύοντας την πλάτη και τις αρθρώσεις σας από σκληρές επιφάνειες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς. Αυτό το ειδικά σχεδιασμένο στρώμα αποτελεί το προστατευτικό «μαξιλάρι» μεταξύ του σώματός σας και του πατώματος, θωρακίζοντας τον κορμό σας όταν κάνετε ασκήσεις όπως γιόγκα, ενδυνάμωση, αλλά και τις απαραίτητες διατάσεις χαλάρωσης μετά το πέρας της προπόνησής σας.

Βαράκια

Μπορείτε να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς αλτήρες στην αγορά, ανάλογα με τις επιθυμίες και τη φυσική σας κατάσταση. Διαλέξτε το σχέδιο και το βάρος που προτιμάτε. Καλό είναι, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι, για να είναι αποτελεσματική η άσκησή σας, θα πρέπει να διαλέξετε ένα βάρος που να «ξυπνά» τον οργανισμό σας, κάνοντάς τον να δουλέψει για να τα καταφέρει. Μην προτιμήσετε, δηλαδή, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα απλό και εύκολο για το σώμα σας.

Λάστιχα αντίστασης

Τα λάστιχα αντίστασης ή ελαστικοί ιμάντες είναι ένα πολύ οικονομικό εργαλείο, που βοηθά να ενδυναμώσετε το σώμα σας, ενισχύοντας την μυϊκή σας δύναμη. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ και μικρό αντικείμενο, που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, γι’ αυτό και μπορείτε εύκολα να τα μεταφέρετε μαζί σας, εάν θέλετε να τις έχετε και όταν λείπετε από το σπίτι.

Μπάλα ισορροπίας

Η μπάλα ισορροπίας είναι ένα από τα κυριότερα όργανα γυμναστικής, που σας βοηθά να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, που είναι απαραίτητο για την υγεία της πλάτης σας και για να αποφύγετε χρόνιους πόνους στην περιοχή. Ενδυναμώνοντας βασικούς μύες της πλάτης και της κοιλιάς, θα ενισχύσετε παράλληλα την ισορροπία του σώματός σας και την σταθερότητα του κορμού.