Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Συναγερμός στη Λάρισα για ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Συναγερμός στη Λάρισα για ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς μία 16χρονη κοπέλα εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της 16χρονης, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος), αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ. Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη.

Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα, το οποίο αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.